r
Nosalty Logó

Lecsó rakottas Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pogácsa
Lecsó rakottas Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2201 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2287 micro
Összesen 1271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    559 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldpaprikát nagyobb szeletekre vágjuk. A keményre főzött tojásokat és a kolbászt felkarikázzuk.
  2. A tarhonyát egy evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a lecsót: 2 kanál olívaolajon kicsit megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a paradicsomot, és kevergetve félpuhára főzzük. Rádobjuk a paprikákat, megsózzuk, készre főzzük. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha.
  4. Egy sütőtál aljára tesszük a tarhonya 2/3 részét, erre a kemény tojásokat, ennek a tetejére ráültetjük szép sorban a kolbászkarikákat, ráöntjük a lecsót, majd a tarhonya másik felét.
  5. Alufóliával befedve, előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1335
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó rakottas Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Férjem-uram lecsót kért ebédre, mert szereti, de hozzátette, hogy jó lenne, ha nem lenne a megszokott, találjak ki valami újat. Ez lett az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...