r
Nosalty Logó

Lecsó 13. - csípős

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lecsó 13. - csípős
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 1625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9110 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5476.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    3646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    486 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3516 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    27330 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 1625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1581 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Aprítsuk, és süssük meg a hagymát az olajon, majd vágjuk kisebb darabokra a parikákat és chilit, és ezt is adjuk hozzá.
  2. Aprítsuk fel a paradicsomot, és miután a paprika kissé már megpuhult, öntsük bele ezt is.
  3. Főzzük jól össze őket, és adjuk hozzá a ketchupot és a paradicsomlevet, majd fűszerezzük.
  4. Hagyjuk elforrni a levét, és kostóljuk meg, hogy a paprika elég puha-e (ez kb. 8-10 perc), majd vegyük le a tűzhelyről, és tálaljuk főtt virslivel és párolt rizzsel.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8669
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Mellé esetleg kenyeret, párolt rizst, virslit lehet adni, mi szoktunk csemegeuborkát is tálalni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp a Nosalty-t nézegettem, hogy milyen ebédet kellene főznöm, és akkoriban nagyon sok lecsós receptet raktak föl a kedves szakácsok :). Gondoltam egyszer nekem is el kéne kezdeni...Nagypapám egyetlen specialitása volt a csípős lecsó. Ő egy igazi magyar! Tudják lángos, hagymás-libazsíros kenyér, erőspaprika stb... Szóval én ezt egy igazi hagyományos magyar receptnek mondanám, mivel ő is a magyar őseitől tanulta... :)

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...