r
Nosalty Logó

Lecsó 13. - csípős

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lecsó 13. - csípős
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 1625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9110 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5476.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    3646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    486 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3516 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    27330 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 1625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1581 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Aprítsuk, és süssük meg a hagymát az olajon, majd vágjuk kisebb darabokra a parikákat és chilit, és ezt is adjuk hozzá.
  2. Aprítsuk fel a paradicsomot, és miután a paprika kissé már megpuhult, öntsük bele ezt is.
  3. Főzzük jól össze őket, és adjuk hozzá a ketchupot és a paradicsomlevet, majd fűszerezzük.
  4. Hagyjuk elforrni a levét, és kostóljuk meg, hogy a paprika elég puha-e (ez kb. 8-10 perc), majd vegyük le a tűzhelyről, és tálaljuk főtt virslivel és párolt rizzsel.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8660
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Mellé esetleg kenyeret, párolt rizst, virslit lehet adni, mi szoktunk csemegeuborkát is tálalni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Épp a Nosalty-t nézegettem, hogy milyen ebédet kellene főznöm, és akkoriban nagyon sok lecsós receptet raktak föl a kedves szakácsok :). Gondoltam egyszer nekem is el kéne kezdeni...Nagypapám egyetlen specialitása volt a csípős lecsó. Ő egy igazi magyar! Tudják lángos, hagymás-libazsíros kenyér, erőspaprika stb... Szóval én ezt egy igazi hagyományos magyar receptnek mondanám, mivel ő is a magyar őseitől tanulta... :)

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk