r
Nosalty Logó

Lazacszeletek kaprimártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Lazacszeletek kaprimártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    893 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1786 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha lazacszeletünk van, spárgával összekötjük a két szárát, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Nekem most filém volt, ezzel egyszerűbb volt az életem. Pár csepp citrommal meghintjük, állni hagyjuk kis ideig.
  2. Ezalatt a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a lecsepegtetett kapribogyót felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A lazacot szárazra töröljük, és egy felforrósított serpenyőben (ha zsíros a hal, olaj nélkül, ha szárazabb, pici olajon) 2+1 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálra szedjük, rátekerünk egy kevés borsot, és alufólia alatt melegen tartjuk.
  4. A serpenyőbe kevés olajat és egy pici margarint teszünk, megfonnyasztjuk benne a hagymakarikákat és az átnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott kapribogyót. Ráöntjük a bort és a tejszínt (a habtejszín zsírosabb, mint a főző, azért ehhez ezt használom), forralva besűrítjük a mártást.
  5. Kicsit utánasózzuk, pici borsot tekerünk még rá, beleszórjuk a petrezselymet, és ráöntjük a tálban lévő lazacszeletekre.
  6. Szélesmetélttel szoktam tálalni, de mehetne hozzá párolt zöldség vagy petrezselymes burgonya is.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 01.

Ajánló

Bár hivatalosan a halhoz fehérbor passzol, de azért a rozé is nagyon jó volt mellé az idén. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacszeletek kaprimártásban
Pogácsa 391 recept

Sok-sok évvel ezelőtt egy karácsonyi Nők Lapjában találtam Lajos Mari receptjét. Kipróbáltam, hatalmas sikere volt. Az újságból kitépett, lefűzött, azóta rongyos-foltossá vált oldalra már az első alkalom után jó sok felkiáltójellel ráírtam, hogy nagyon finom! Nálunk azóta ez a hagyományossá vált karácsony esti vacsora. Hatalmas előnye, hogy nem kell órákig állni a konyhában, elronthatatlan és mindig sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...