Lazacos sertésszelet sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A páchoz
A sajtmártáshoz
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tej28 kcal
-
31g brie sajt104 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
100g sertéshús166 kcal
-
50g padlizsán12 kcal
-
13g füstölt lazac15 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
502
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A páchoz
-
30g tejföl59 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A sajtmártáshoz
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tej112 kcal
-
125g brie sajt418 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
400g sertéshús664 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
50g füstölt lazac59 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2008
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A páchoz
-
2.8g tejföl5 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
A sajtmártáshoz
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
11.5g brie sajt38 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
36.8g sertéshús61 kcal
-
18.4g padlizsán4 kcal
-
4.6g füstölt lazac5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
183
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
502
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 147.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3573 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1274 mg
-
Nátrium 1424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 576.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 452 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
2008
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A páchoz
-
1.5 ek tejföl
-
1 kk mustármag
-
2 ek napraforgó olaj
A sajtmártáshoz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
125 g brie sajt
-
só ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
40 dkg sertéshús
-
0.5 db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A páchoz
- A páchoz a hozzávalókat összekeverjük alaposan és beletesszük a besózott hússzeleteket, összeforgatjuk, mindenhol lepje el a tejfölös keverék. Pár órát állni hagyjuk.
- Utána kivesszük a tejfölös keverékből és olajban megsütjük.
- A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és olajban átsütjük. Egy szalvétára kitéve leitatjuk róla az olajat.
- Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, elkeverjük, fokozatosan hozzácsorgatva felöntjük a tejjel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, ha mégis, akkor botmixereljük.
- Fűszerezzük és beletesszük a felkockázott Brie sajtot, beleöntjük a hús után megmaradt tejfölös keveréket és addig kevergetjük kis lángon, míg a sajt elolvad.
- Összeállítjuk az ételt: mindegyik hússzeletre egy-egy vékony szelet füstölt lazacot teszünk,erre egy-egy karika sült padlizsántés leöntjük sajtmártással. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1794
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kattika
126 recept
Elég érdekes ennek az ételnek a keletkezése, mivel eredetileg egy bukaresti étteremben kóstolt ételt szerettem volna reprodukálni, aztán végül egyedül a padlizsán volt a közös bennük. A többi a fantáziám szüleménye :) Először kicsit féltem ettől a párosítástól, de összességében egész jó lett, a kedves lakótársaimnak is ízlett :)