r
Nosalty Logó

Lazacos sertésszelet sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Lazacos sertésszelet sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 502 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2008 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 183 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 502 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2008 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük alaposan és beletesszük a besózott hússzeleteket, összeforgatjuk, mindenhol lepje el a tejfölös keverék. Pár órát állni hagyjuk.
  2. Utána kivesszük a tejfölös keverékből és olajban megsütjük.
  3. A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és olajban átsütjük. Egy szalvétára kitéve leitatjuk róla az olajat.
  4. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, elkeverjük, fokozatosan hozzácsorgatva felöntjük a tejjel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, ha mégis, akkor botmixereljük.
  5. Fűszerezzük és beletesszük a felkockázott Brie sajtot, beleöntjük a hús után megmaradt tejfölös keveréket és addig kevergetjük kis lángon, míg a sajt elolvad.
  6. Összeállítjuk az ételt: mindegyik hússzeletre egy-egy vékony szelet füstölt lazacot teszünk,erre egy-egy karika sült padlizsántés leöntjük sajtmártással. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1792
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Elég érdekes ennek az ételnek a keletkezése, mivel eredetileg egy bukaresti étteremben kóstolt ételt szerettem volna reprodukálni, aztán végül egyedül a padlizsán volt a közös bennük. A többi a fantáziám szüleménye :) Először kicsit féltem ettől a párosítástól, de összességében egész jó lett, a kedves lakótársaimnak is ízlett :)

Hozzávalók

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...