adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
6 kcal
-
25 kcal
-
85g lime21 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
177 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g spenót8 kcal
Összesen
568
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g lazac508 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12 kcal
-
49 kcal
-
170g lime43 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
354 kcal
-
16g víz0 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g spenót17 kcal
Összesen
1136
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
31.4g lazac40 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
15.7g póréhagyma4 kcal
-
4.2g hegyes erős paprika1 kcal
-
4 kcal
-
13.4g lime3 kcal
-
2.4g szójaszósz1 kcal
-
3.1g földimogyoró olaj28 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
1.2g barna cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7.9g spenót1 kcal
Összesen
88
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 1037 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 413.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 4059 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5277 micro
Összesen
568
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.2 g
Zsír
-
Összesen 59.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3993.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 2074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 827 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 355 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 406 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 8119 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10553 micro
Összesen
1136
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 db póréhagyma
-
2 db lime
-
3 ek szójaszósz
-
2 ek víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lazacfilét 4 közepes szeletre vágjuk, ha maradtak benne nagyobb szálkák, azokat csipesszel eltávolítjuk, majd pár csepp lime-lét csepegtetünk rájuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, ameddig a mártást elkészítjük.
- A hegyes erős zöldpaprikát (vagy 2-3 db chilipaprikát) kimagozzuk, majd apróra szeljük, a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A póréhagymának (ha nagy) elég csak a felét felhasználni, ez igaz a piros kaliforniai paprikára is. A póréhagymát srégen finom szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát is apróra szeljük.
- A lime-ok levét egy tálba facsarjuk, majd félretesszük.
- Serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát, majd 1-2 percig pirítjuk, ameddig a hagyma picit meg nem pirul, és az illata fel nem szabadul. Ezt követően hozzáadjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a szójaszószt, a lime-ok kifacsart levét, a barna cukrot, adunk még hozzá 2 ek vizet, majd alacsony lángon az egészet összefőzzük (kb. 10 perc alatt), ameddig a mártás be nem sűrűsödik.
- Ha a mártásunk elkészül, tiszta teflon serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, és a lazacszeleteket a forró serpenyőben 2,5 perc alatt készre sütjük. A sütést bőrével lefelé kezdjük, 1,5 perc múlva fordítunk és még 1 percig sütjük a másik oldalát, ügyelve arra, hogy a hal ne száradjon ki, a közepe még szép rózsaszín maradjon.
- A mártást tányérra szedjük, megszórjuk a spenótlevelekkel, a halat pedig a tetejére ültetjük. Köretnek jázminrizst adhatunk hozzá.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8704
- Feltöltés dátuma: 2012. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept alapját Gordon Ramsey receptje képezi, én a hozzávalókon változtattam kicsit. Gordon vörös tengeri sügért használ, tapasztalatból mondhatom, lazaccal is kitűnőnek bizonyult. Az étel egzotikus, íze különleges, és nem utolsó sorban könnyen és gyorsan elkészíthető, mindenkinek csak ajánlani tudom. A hal sütésénél ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki, ne égessük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!