r
Nosalty Logó

Lazac thai módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lazac thai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    4059 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5277 micro
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3993.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    827 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    8119 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10553 micro
Összesen 1136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfilét 4 közepes szeletre vágjuk, ha maradtak benne nagyobb szálkák, azokat csipesszel eltávolítjuk, majd pár csepp lime-lét csepegtetünk rájuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, ameddig a mártást elkészítjük.
  2. A hegyes erős zöldpaprikát (vagy 2-3 db chilipaprikát) kimagozzuk, majd apróra szeljük, a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A póréhagymának (ha nagy) elég csak a felét felhasználni, ez igaz a piros kaliforniai paprikára is. A póréhagymát srégen finom szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát is apróra szeljük.
  3. A lime-ok levét egy tálba facsarjuk, majd félretesszük.
  4. Serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és erőspaprikát, majd 1-2 percig pirítjuk, ameddig a hagyma picit meg nem pirul, és az illata fel nem szabadul. Ezt követően hozzáadjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a szójaszószt, a lime-ok kifacsart levét, a barna cukrot, adunk még hozzá 2 ek vizet, majd alacsony lángon az egészet összefőzzük (kb. 10 perc alatt), ameddig a mártás be nem sűrűsödik.
  5. Ha a mártásunk elkészül, tiszta teflon serpenyőbe 2 ek mogyoróolajat hevítünk, és a lazacszeleteket a forró serpenyőben 2,5 perc alatt készre sütjük. A sütést bőrével lefelé kezdjük, 1,5 perc múlva fordítunk és még 1 percig sütjük a másik oldalát, ügyelve arra, hogy a hal ne száradjon ki, a közepe még szép rózsaszín maradjon.
  6. A mártást tányérra szedjük, megszórjuk a spenótlevelekkel, a halat pedig a tetejére ültetjük. Köretnek jázminrizst adhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8704
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapját Gordon Ramsey  receptje képezi, én a hozzávalókon változtattam kicsit. Gordon vörös tengeri sügért használ, tapasztalatból mondhatom, lazaccal is kitűnőnek bizonyult. Az étel egzotikus, íze különleges, és nem utolsó sorban könnyen és gyorsan elkészíthető, mindenkinek csak ajánlani tudom. A hal sütésénél ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki, ne égessük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...