r
Nosalty Logó

Latte machiato torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS40 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marinka és Szellem
Latte machiato torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

439
Kalória
8g
Fehérje
52.6g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
38.4g
Víz
105.4g
Koleszterin
3g
Rost
35.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    460.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1579 micro
Összesen 5256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránként nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Krém készítése: A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük.
  5. Kb. 1 dl vízbe 2 púpozott teáskanál étkezési zselatint elkeverünk, és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni, és apránként a tejszínhabos masszához keverjük.
  6. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe tesszük a mandula aromát vagy mandulalikőrt. A másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy capuccino-t. Érdemes kóstolni, nehogy nagyon intenzív legyen az íze.
  7. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat.
  8. A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Egy újságban találtam a recepetet, amit természetesen rögtön átvariáltam, mert az ottani piskótája nem tetszett, és az arányok sem. Így lett ez a mostanra már jól bevált recept. Rengetegszer készítettem már el születésnapra, családi rendezvényekre, munkahelyre, és eddig mindig nagy sikert aratott. Olyan, mint egy igazi cukrászsütemény. Szoktam másfél adagot is csinálni 30x40 cm-es gáztepsibe. Ekkor kockára vágom, és úgy néz ki mintha cukrászdából jött volna. Szép magas sütemény lesz belőle, és eddig sosem esett össze a piskóta. Apró titok, hogy a megsült piskótát fejjel lefelé fordítom, és így is töltöm meg, ekkor szép éle marad a süteménynek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!