Latte machiato torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marinka és Szellem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
3 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
105 kcal
-
21g tejföl41 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g likőr5 kcal
-
2 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
-
1g margarin6 kcal
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
24g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
23 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
5256
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
17.8g tojás22 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
26.9g növényi habtejszín68 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1.1g likőr4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A tetejére
-
10.8g tortabevonó59 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
Összesen
284
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 273.1 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7091.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 640 mg
-
Foszfor 2907 mg
-
Nátrium 1821 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.4 g
-
Cukor 429 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 460.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 895 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1579 micro
Összesen
5256
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
284
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
3 ek víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
180 g cukor
-
150 g finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl növényi habtejszín
-
250 g tejföl
-
100 g cukor
-
2 csomag habfixáló
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
1 ek margarin
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránként nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
- Krém készítése: A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük.
- Kb. 1 dl vízbe 2 púpozott teáskanál étkezési zselatint elkeverünk, és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni, és apránként a tejszínhabos masszához keverjük.
- A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe tesszük a mandula aromát vagy mandulalikőrt. A másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy capuccino-t. Érdemes kóstolni, nehogy nagyon intenzív legyen az íze.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat.
- A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 890
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 180934
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Bátran ajánlom olyanoknak is, akiknek eddig még nem volt sikerélményük tortasütés terén.
Receptjellemzők
Marinka és Szellem
1 recept
Egy újságban találtam a recepetet, amit természetesen rögtön átvariáltam, mert az ottani piskótája nem tetszett, és az arányok sem. Így lett ez a mostanra már jól bevált recept. Rengetegszer készítettem már el születésnapra, családi rendezvényekre, munkahelyre, és eddig mindig nagy sikert aratott. Olyan, mint egy igazi cukrászsütemény. Szoktam másfél adagot is csinálni 30x40 cm-es gáztepsibe. Ekkor kockára vágom, és úgy néz ki mintha cukrászdából jött volna. Szép magas sütemény lesz belőle, és eddig sosem esett össze a piskóta. Apró titok, hogy a megsült piskótát fejjel lefelé fordítom, és így is töltöm meg, ekkor szép éle marad a süteménynek.