Latte Macchiato
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
1.5 dl tej
-
1 dl feketekávé
Elkészítés
- Lefőzünk egy adag kávét.
- Közben a tej egyik felét kissé megmelegítjük, ez kerül a pohár aljára.
- Egy kanál segítségével a kávét a tej tetejére csurgatjuk. Mivel a vizes alapú kávé könnyebb, mint a tej, ezért nem keverednek össze.
- A maradék tejből kemény tejhabot készítünk. Ez kerül a kávé tetejére.
- A tej, a kávé és a tejhab így alkot három réteget.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 70258
- Feltöltés dátuma: 2013. január 15.
Ajánló
A tejhabot én a legegyszerűbb elemes kis kézi habosítóval készítem. Akkor lesz a legkeményebb, ha a tej langyos, a forró és a hideg tej nem habosodik fel kellőképpen. A kávéba kerülő tej mennyisége ízlés szerint növelhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kávéházak különös hangulatát könnyen otthonunkba varázsolhatjuk ezzel a pár perc alatt elkészíthető finomsággal. Mézzel elkészített változata a melange, a sima macchiato pedig mikor az eszpresszóra csak kevés habos, krémes tej kerül. További képek itt.