Laktózmentes csokis-citromos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
179 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
21 kcal
-
50g növényi tej24 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
112 kcal
-
16g porcukor60 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
756
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g tejmentes margarin1434 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
171 kcal
-
400g növényi tej188 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
125g tejmentes margarin896 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
6048
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
12.4g tojás16 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
11.3g tejmentes margarin81 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
22.6g növényi tej11 kcal
-
11.3g fehér csokoládé61 kcal
-
7.1g tejmentes margarin51 kcal
-
7.1g porcukor27 kcal
-
2.3g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
756
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 350.9 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6205.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1916 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.1 g
-
Cukor 466 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 630.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 327 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 3076 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1983 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1017 micro
Összesen
6048
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
200 g finomliszt
-
200 g cukor
-
200 g tejmentes margarin
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
200 g fehér csokoládé
-
125 g tejmentes margarin
-
125 g porcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Piskóta
- A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük. Erre ne sajnáljuk az időt, nekem 15 percbe telt.
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kicsit összekeverjük, és nagyon kis mennyiségekben, lassan a habosra kikevert vajas cukorhoz adjuk.
- A sütőporral elkevert lisztet átszitálva összekeverjük a többi hozzávalóval.
- A végén a felvert tojásfehérjét hozzákeverjük óvatosan a piskótához. Ha túl kemény lenne piskótatészta, akkor a fehérjéből egy keveset vegyünk ki előtte, és keverjük durván bele a tésztába, hogy fellazítsuk egy kicsit.
- Sütőpapírral kibélelt 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben, 150 °C-os sütőben (takarékon) 30 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, és ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, hagyjuk ott kihűlni.
- Ez a piskóta tészta lényegében az alap muffin tészta receptje, csak a muffinnál a tojásokat nem választjuk szét.
Krém
- A főzős vaníliás pudingport a leírás alapján elkészítjük, de csak 4 dl tejjel (laktózmentes) és nem adunk hozzá cukrot. A pudingpor kiválasztásánál is figyeljünk oda, hogy ne tartalmazzon laktózt.
- Amíg a kész puding forró, a 2 tábla fehér csokoládét beletördeljük, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne, majd folpackal lefedjük, és így hagyjuk kihűlni. Azért kell a folpack, hogy a puding ne bőrösödjön be.
- A margarint a porcukorral jó habosra kikeverjük, és a kihűlt csokis pudinghoz adjuk.
- 1 citrom reszelt héjáját és a kifacsart levét a krémhez adjuk. (Én egy jó nagy citromot használtam, annak nem adtam hozzá az egész levét... menet közben kóstolgattam.)
- A tortát a kapcsos tortaformában állítjuk össze. A piskótát 3 fele vágjuk, és a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson. Minimum 2 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni. Tálalás előtt lehet díszíteni, ki mivel szeretné. (Én a 24 cm-es tortaformában készítettem, ehhez 11 tábla Kit-kat csokit használtam. Ez speciel nem volt laktózmentes. Tetejét gumicukorral díszítettem.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5080
- Feltöltés dátuma: 2015. október 13.
Ajánló
Nagyon harmonikus ízvilágú torta. Megfelelő díszítéssel a gyerekek is imádni fogják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pecci
17 recept
Kolléganőmnek készült ez a torta, aki laktózérzékeny. Nagyon bevált. Mindenkinek ízlett, és a kolléganőm sem lett beteg tőle :)