Laktató rizssaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sült csicseriborsóhoz
A salátaöntethez
A salátához
-
40g rizs143 kcal
-
15g koktélparadicsom3 kcal
-
40g kígyóuborka6 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
-
2 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sült csicseriborsóhoz
A salátaöntethez
A salátához
-
400g rizs1432 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
23 kcal
-
100g tökmag446 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
3679
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A sült csicseriborsóhoz
-
22.8g csicseriborsó (konzerv)32 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A salátaöntethez
A salátához
-
22.8g rizs82 kcal
-
8.6g koktélparadicsom2 kcal
-
22.8g kígyóuborka3 kcal
-
2.9g lilahagyma1 kcal
-
2.9g ecetes gyöngyhagyma1 kcal
-
5.7g tökmag25 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
209
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 157.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5452.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 3377 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 941.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 902 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1255 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 194 micro
-
β-karotin 3187 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 2778 micro
Összesen
3679
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 220 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
209
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A sült csicseriborsóhoz
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
A salátaöntethez
A salátához
-
15 dkg koktélparadicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 kis db lilahagyma
-
50 g ecetes gyöngyhagyma
-
100 g tökmag
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sült csicseriborsóhoz
- A konzerv csicseriborsót leszűrjük és viszonylag szárazra töröljük. Egy nagy tepsire öntjük, ahol elkeverjük az olajjal és fűszerekkel. 220 fokon 15-20 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A salátaöntethez
- A hozzávalókból sűrű dresszinget keverünk és tetszés szerint ízesítjük.
A salátához
- A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A koktélparadicsomot megmossuk és felezzük. Az uborkát megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk és felkarikázzuk (ha nem szeretnénk, hogy eláztassa a salátát, kaparjuk ki a magos belső részét). A hagymát meghámozzuk és hajszálvékony karikákra vágjuk.
- A rizst egy nagy tálba tesszük, majd mehet hozzá az uborka, paradicsom, sült csicseriborsó, gyöngyhagyma, pirított tökmag és aprított petrezselyem. A salátára öntjük a dresszinget, elkeverjük és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 1207
- Feltöltés dátuma: 2024. november 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit hozzáadhatunk, ami nekünk szimpatikus, de érdemes zsenge zöldségeket, laktató hüvelyeseket, ropogós magokat és friss zöldfűszereket használni.