r
Nosalty Logó

Laktató rizssaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Laktató rizssaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 3679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    3377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    3187 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2778 micro
Összesen 3679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Elkészítés

A sült csicseriborsóhoz

  1. A konzerv csicseriborsót leszűrjük és viszonylag szárazra töröljük. Egy nagy tepsire öntjük, ahol elkeverjük az olajjal és fűszerekkel. 220 fokon 15-20 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

A salátaöntethez

  1. A hozzávalókból sűrű dresszinget keverünk és tetszés szerint ízesítjük.

A salátához

  1. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A koktélparadicsomot megmossuk és felezzük. Az uborkát megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk és felkarikázzuk (ha nem szeretnénk, hogy eláztassa a salátát, kaparjuk ki a magos belső részét). A hagymát meghámozzuk és hajszálvékony karikákra vágjuk.
  2. A rizst egy nagy tálba tesszük, majd mehet hozzá az uborka, paradicsom, sült csicseriborsó, gyöngyhagyma, pirított tökmag és aprított petrezselyem. A salátára öntjük a dresszinget, elkeverjük és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 932
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Receptjellemzők

Laktató rizssaláta
Lakos Benedek 373 recept

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit hozzáadhatunk, ami nekünk szimpatikus, de érdemes zsenge zöldségeket, laktató hüvelyeseket, ropogós magokat és friss zöldfűszereket használni.

Hozzávalók

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...