r
Nosalty Logó

Laktató rizssaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Laktató rizssaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

369
Kalória
7.9g
Fehérje
49.5g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
94.1g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Rost
2.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 3679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sült csicseriborsóhoz

A salátaöntethez

A salátához

Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    3377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    941.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    3187 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2778 micro
Összesen 3679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A sült csicseriborsóhoz

  1. A konzerv csicseriborsót leszűrjük és viszonylag szárazra töröljük. Egy nagy tepsire öntjük, ahol elkeverjük az olajjal és fűszerekkel. 220 fokon 15-20 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

A salátaöntethez

  1. A hozzávalókból sűrű dresszinget keverünk és tetszés szerint ízesítjük.

A salátához

  1. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A koktélparadicsomot megmossuk és felezzük. Az uborkát megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk és felkarikázzuk (ha nem szeretnénk, hogy eláztassa a salátát, kaparjuk ki a magos belső részét). A hagymát meghámozzuk és hajszálvékony karikákra vágjuk.
  2. A rizst egy nagy tálba tesszük, majd mehet hozzá az uborka, paradicsom, sült csicseriborsó, gyöngyhagyma, pirított tökmag és aprított petrezselyem. A salátára öntjük a dresszinget, elkeverjük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit hozzáadhatunk, ami nekünk szimpatikus, de érdemes zsenge zöldségeket, laktató hüvelyeseket, ropogós magokat és friss zöldfűszereket használni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!