Kürtőskalács 4. - variációk
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
2 db tojás
-
4 db tojássárgája
-
12 ek porcukor
-
2 dkg friss élesztő
-
5 dl tej
A tetejére
-
1 kg cukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
20 g fahéj
1878
Kalória
26.8g
Fehérje
329.6g
Szénhidrátok
52.7g
Zsír
47.3g
Víz
264.9g
Koleszterin
12g
Rost
193.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
4 kcal
-
1g só0 kcal
-
83g tej47 kcal
-
28g vaj201 kcal
A tetejére
-
167g cukor645 kcal
-
26 kcal
-
3g fahéj8 kcal
-
33g kókuszreszelék220 kcal
Összesen
1878
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
84g porcukor325 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
168g vaj1205 kcal
A tetejére
-
1000g cukor3870 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
20g fahéj49 kcal
-
200g kókuszreszelék1320 kcal
Összesen
11261
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt113 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
15.5g tej9 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
A tetejére
-
31g cukor120 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0.6g fahéj2 kcal
-
6.2g kókuszreszelék41 kcal
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.6 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
1878
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 316.2 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6371.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 461 mg
-
Kálcium 1186 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2116 mg
-
Nátrium 2108 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1977.6 g
-
Cukor 1160 mg
-
Élelmi rost 72 mg
Víz
-
Összesen 284.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1612 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 604 micro
-
Kolin: 1129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1579 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1587 micro
Összesen
11261
kcal
- 6% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
350
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót és 1/2 l tejet.
- A tésztát jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk.
- Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára egymás mellé spirálisan rácsavarjuk. A tekerés végén a tésztát az utolsó menet alá visszatűrjük, nehogy a sütéskor letekeredjen a fáról.
- A sütőfát előtte olvasztott vajjal kenjük, hogy sütés után könnyen leváljon róla a tészta.
- Ízlés szerint normál kristálycukorba vagy vaníliás kristálycukorba hengerítjük, amíg a teljes felülete cukros nem lesz. Ez képezi majd a csodálatos karamellbevonatot a sütés végére.
- Faszén parázs felett forgatjuk, amíg a cukor gyönyörű karamellszínű nem lesz. Addigra a tészta is megsül.
- Aztán már csak az ízesítés van hátra, a legnagyobb gyönyör az evés előtt. Ízlés szerint fahéjas, kakaós, darált diós porcukorral szórjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés módja: grill
- Sütés ideje: 10 perc
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Nagyon furcsa volt újra látni a Horváth Rozi szakácskönyvből ismert receptet Pulai Imre tolmácsolásában ma este.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!