r
Nosalty Logó

Kukoricás rántotta Sazától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Saza
Kukoricás rántotta Sazától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2347 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4694 micro
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chorizot kis kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben sütni kezdjük. Nem kell hozzá semmilyen zsiradék, mivel a kolbászból fog elég kisülni.
  2. Az megtisztított újhagymákat hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. ( a zöld szárát is hozzá szoktam vágni, a szín kedvéért, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen sütés közben.) Mikor a chorizo elkezd sülni, a felaprított hagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük addig, míg a kolbász és a hagyma is szépen megpirult.
  3. A konzerv kukoricát lecsurgatjuk, és hagymás chorizóhoz adva felmelegítjük.
  4. A tojásokat felütjük, villával kicsit felverjük, ízlés szerint borsot és pici sót adunk hozzá, majd a serpenyőbe öntjük. A gázt alacsony fokozatra vesszük, mielőtt a tojást hozzáadjuk, hogy szép laza rántottát tudjunk készíteni. Magas lángon a tojás hamar megsül, és a rántottánk darabos, parázs lesz.
  5. Friss kenyérszeletekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2806
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Ajánló

Csípős kolbásszal is isteni, aki szereti!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántotta kicsit másképp, Dél-Amerikából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...