r
Nosalty Logó

Kukoricás gyúrt tészta fetás szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kukoricás gyúrt tészta fetás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tésztához

a tészta "pácoláshoz"

a szószhoz

Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tésztához

a tészta "pácoláshoz"

a szószhoz

Összesen 4577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír

a tésztához

a tészta "pácoláshoz"

a szószhoz

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8093.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    2188 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1408 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 4577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tészta "pácoláshoz"

a szószhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kukoricadarát meg a sót. Csináljunk egy fészket a közepébe, ide öntsük az olajat, a tojások fehérjét meg a vizet. (Ha kukoricát használunk, akkor azt botmixerrel daráljuk simára az olajjal meg a tojásfehérjével, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.)
  2. Villával dolgozzuk össze, majd kézzel gyúrjuk 8-10 percig. Fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben minimum 45 percig.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki jó vékonyra, majd vágjuk fel tetszőleges formára. Hintsük meg liszttel a tetejét, óvatosan forgassuk össze a tésztát, és hagyjuk szikkadni.

a tészta "pácoláshoz"

  1. A szalonnát vágjuk apró kockára, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A pörcöt szedjük ki egy tányérra.
  2. A tésztát főzzük ki bő, forró, sós vízben. Nem kell teljesen ronggyá főzni, mert a szósztól meg fog puhulni. Főzés közben többször kóstoljuk meg, hogy még inkább kicsit kemény legyen, mint plöttyedt. (A főzési idő csak irányadó, mert a frissen gyúrt tészta hamarabb megfő, de az enyém már kb. 1 hónapot állt a kamrában.)
  3. 4 ek zsírt locsoljunk a leszűrt, de NEM leöblített forró tésztára. Óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk a zsírban "pácolódni" 2-3 órát.

a szószhoz

  1. A fetát morzsoljuk bele a tejfölbe, ha a tejföl nagyon sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel. Jól keverjük össze.
  2. Ízesítjük a borssal meg a finomra vágott fokhagymával.
  3. A sütőt begyújtjuk, jó forróra.
  4. A tésztát összekeverjük a szósszal, beleöntjük egy akkora tepsibe, hogy ne álljon két ujjnyitól vastagabban benne. A kisütött pörcöt hintsük a tetejére, és lazán fedjük be fóliával vagy fedővel.
  5. Addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1272
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát már meggyúrtam vagy egy hónapja, de nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen vele? Aztán a kedves Marti48 ajánlott a youtube-on egy sorozatot, ahol magyar tájjellegű ételeket mutatnak be. Onnan jött az inspiráció ehhez a recepthez. Szabad tűzön sütötték a túrós csuszát, de nálunk még túl hideg van a kinti sütögetéshez, és a túró sem olyan, mint otthon. A feta sajt hasonlít a legjobban hozzá, így én ezt varázsoltam össze belőle, és a sütőben.

Hozzávalók

a tésztához

a tészta "pácoláshoz"

a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...