Kukoricás burgonyasaláta Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
188g burgonya108 kcal
-
60g retek9 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
A pácléhez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
31g zöldség alaplé2 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
750g burgonya433 kcal
-
240g retek35 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
A pácléhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
20g fehérborecet4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
Összesen
1091
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
A pácléhez
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
1 kcal
-
1.3g fehérborecet0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
Összesen
70
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
272
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1899 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 974.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
1091
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
A salátához
A pácléhez
-
1 közepes db vöröshagyma
-
125 ml zöldség alaplé
-
4 ek fehérborecet
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az öntethez
Elkészítés
A salátához
- A burgonyát sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágjuk.
- A pácléhez a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A levet az ecettel, hagymával, cukorral és borssal felfőzzük, sóval ízesítjük. A páclevet a burgonyára öntjük, óvatosan összekavarjuk és hagyjuk állni, míg a burgonya a páclevet teljesen magába szívta, közben óvatosan meg-megkeverjük.
- A retket megtisztítjuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk. A kukoricát leszűrjük. Mindkettőt a burgonyához adjuk.
- Az öntethez: A majonézt elkeverjük a tejföllel, citromlével és cukorral, óvatosan a salátához kavarjuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6923
- Feltöltés dátuma: 2013. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát ízesíthetjük 1 ek apróra vágott kaporral és 1 ek ecetes tormával is.