Kukoricadarás zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Arthemis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
67g rétesliszt243 kcal
-
17g kukoricadara60 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
42g tej23 kcal
-
20g víz0 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3g habtejszín10 kcal
Összesen
415
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
100g kukoricadara362 kcal
-
23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
120g víz0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
2489
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.3g rétesliszt143 kcal
-
9.8g kukoricadara36 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
24.6g tej14 kcal
-
11.8g víz0 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
2g habtejszín6 kcal
Összesen
245
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
415
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1940.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 236 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1673 micro
Összesen
2489
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg rétesliszt
-
100 g kukoricadara
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
1.2 dl víz
-
4 dkg vaj
Elkészítés
- Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttjuk.
- A lisztet és a kukoricadarát összekeverjük, és belerakjuk a felfuttatott élesztőt.
- Hozzáadjuk a sót, a ciromhéjat és a tojást.
- A vajat a vízzel felolvasztjuk, és a tésztához adjuk.
- Elektromos habverővel 5 percig hólyagosra dagasztjuk. (Elváljon a tészta az edény falától.)
- Kb. 1 órát kelesztjük.
- Jól lisztezett deszkán jól átgyúrjuk.
- 13-14 db kis zsemléket formálunk belőlük. (1-1 úgy kb. 10 dkg)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig még pihentetjük.
- Tejszínnel megkenjük, és HIDEG sütőbe toljuk, majd beállítva a sütő hőfokát, megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4885
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Ajánló
Vajjal, lekvárral, mézzel, sonkával nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Arthemis
32 recept
El lehet készíteni a tésztát már előző este, és éjszakára a hűtőbe lehet tenni. Meg fog kelni a tészta úgy is, mivel nem a meleg, hanem inkább idő és nyugalom kell a keléséhez. A hidegen kelesztett tészta nagyon finom pórusú, és igen zamatos. Már így is kelesztettem, és nekem bevált. A tetejét ízlés szerint meg lehet szórni (szezámag, mák). Nincs olyan magas, mint a bolti, de sokkal laktatóbb. Másnap is még finom puha. Amikor kész a sütés, nekem elég kemény volt a teteje, de ahogy hűlt, úgy puhult.