r
Nosalty Logó

Kukoricadarás zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arthemis
Kukoricadarás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 2489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttjuk.
  2. A lisztet és a kukoricadarát összekeverjük, és belerakjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a sót, a ciromhéjat és a tojást.
  4. A vajat a vízzel felolvasztjuk, és a tésztához adjuk.
  5. Elektromos habverővel 5 percig hólyagosra dagasztjuk. (Elváljon a tészta az edény falától.)
  6. Kb. 1 órát kelesztjük.
  7. Jól lisztezett deszkán jól átgyúrjuk.
  8. 13-14 db kis zsemléket formálunk belőlük. (1-1 úgy kb. 10 dkg)
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig még pihentetjük.
  10. Tejszínnel megkenjük, és HIDEG sütőbe toljuk, majd beállítva a sütő hőfokát, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4885
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Vajjal, lekvárral, mézzel, sonkával nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

El lehet készíteni a tésztát már előző este, és éjszakára a hűtőbe lehet tenni. Meg fog kelni a tészta úgy is, mivel nem a meleg, hanem inkább idő és nyugalom kell a keléséhez. A hidegen kelesztett tészta nagyon finom pórusú, és igen zamatos. Már így is kelesztettem, és nekem bevált. A tetejét ízlés szerint meg lehet szórni (szezámag, mák). Nincs olyan magas, mint a bolti, de sokkal laktatóbb. Másnap is még finom puha. Amikor kész a sütés, nekem elég kemény volt a teteje, de ahogy hűlt, úgy puhult.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...