r
Nosalty Logó

Kubai fahéjas süti - bocado de principe

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Kubai fahéjas süti - bocado de principe
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 3331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6540.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 3331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A pudingot érdemes egy nappal korábban elkészíteni. A tejet egy lábasba öntjük, beleszórjuk az ánizst és a fahéjrudakat, ezekkel felforraljuk, majd beleöntjük a cukrot. Hagyjuk hűlni, aztán szűrjük le.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy nagy tálban világosra és habosra verjük. Ha a tej már eléggé kihűlt, lassan a cukros tojáshoz öntjük, közben végig keverjük, nehogy összekapja. Ekkor visszaöntjük a lábasba.
  3. A kukoricalisztet kevés cukros tejjel simára keverjük, majd a közepes lángra tett tejes keverékhez adjuk. Állandó kevergetés mellett főzzük körülbelül 5-10 percig, amíg sűrű, sima keveréket nem kapunk.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, közben párszor keverjük át, majd fedjük le a felületét sütőpapírral, ne érintkezzen levegővel.

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy 20cm x 30cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
  3. Egy keverőtálba a szétválasztott tojássárgákat a cukor 2/3-ával halványsárgára és krémesre keverjük.
  4. Lassú csepegtetéssel adjuk hozzá a tejet és a vanília kivonatot a keverékhez. Öntsük a tojássárgás keveréket a liszthez, és habverővel óvatosan keverjük addig, amíg homogén lesz, nem kell túlkeverni.
  5. Elektromos habverővel verjük keményre a tojásfehérjét úgy, hogy keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék cukrot.
  6. A tojáshabot fakanállal óvatosan és egyenletesen forgassuk a lisztes masszába, majd az így elkészített tésztát simítsuk a kilisztezett formába.
  7. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. A sütőből kihúzva a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

A sziruphoz

  1. Közben a sziruphoz öntsük a cukrot, a lime héját és levét, valamint a 120 ml vizet egy lábasba, forraljuk 5 percig, majd keverjük hozzá a rumot, és hűtsük ki.
  2. Szurkáljunk sok-sok lyukat villával a piskótába, és locsoljuk meg a sziruppal.
  3. A teljesen kihűlt piskótára kenjük rá egyenletesen – akár habzsákból – a pudingot, húzzuk habkártyával simára a felületét. Hűtve tálaljuk!
  4. Szórjuk meg őrölt fahéjjal a tetejét, és nagy kanállal szedjünk mindenkinek egy jókora adagot. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 20761
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 22.

Ajánló

A sütihez késíztett pudingot tálalhatjuk pohárdesszertként, keksszel, karamellel vagy magában, és felhasználhatjuk tortakrémként, vagy annak bevonására.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kubai fejedelmi falat, így fordíthatnánk magyarra a ’cuban bocado de principe’-t, amit leginkább ünnepekkor készítenek. Én is húsvét előtt futottam bele, de a sok hagyományos fogás, amit mindenképpen el akartam készíteni, megelőzte a sorban. Aztán rájöttem, hogy maradt egy csomó tojás, ezeknek a felhasználására nagyszerű lesz, és így még tovább tarthat az ünneplés.

Hozzávalók

A pudinghoz

A piskótához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...