Krumplis-tökmagos pogácsa
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
42.7g finomliszt155 kcal
-
14.2g burgonya8 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
8.5g tökmag38 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.2 g
Zsír
-
Összesen 236.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2682.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 1227 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 422.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 1519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 db tojás
Elkészítés
- A lisztből kráter formát halmozunk, és a közepébe rakjuk az élesztőt, majd erre a meleg főtt krumplit és a többi alapanyagot a tökmag és az egyik tojásfehérje kivételével.
- Az összedolgozás után egy könnyű, lágy, majdnem a nyújtódeszkához ragadó tésztát kapunk, ha túl sűrű, lazítjuk egy kis tejföllel vagy joghurttal; ellenkező esetben liszttel.
- Hozzáadjuk a tökmagot, és hagyjuk kelni és pihenni kb.1 órát kelesztési hőmérsékleten.
- Ezt követően ujjnyi vastagra nyújtjuk, formára szaggatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A kihagyott tojásfehérjével megkenjük (ízlés szerint még tökmaggal, sajttal stb. díszítjük).
- Hűvös sütőbe rakjuk, majd a megadott hőfokra kapcsoljuk, és világos barnára sütjük.
- Miután megsült, kiszedjük a sütőből, és pár perc múlva tiszta konyharuhával bélelt kosárban hagyjuk kihűlni, és közben többször megkostoljuk, hogy tényleg olyan jó-e, mint az ihletője. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 10735
- Feltöltés dátuma: 2012. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valamikor nagyon régen sokat jártam Budapestre a Szépvölgyi útra és környékére; de sosem tudtam kihagyni, hogy beugorjak a Daubner cukrászdába valami finomságért vagy csak egy fagylaltért. (Volt szerencsém nagyon sok hasonló vendéglátóhelységet kipróbálni, de nálam ez volt és ez marad Bpest vagy M.o. egyik legjobbja.) Volt, hogy a születésnapi tortámat is ott készítették el, és sosem okozott csalódást. Jöttemben-mentemben, ha még volt lehetőségem, sosem hagytam ki a "Krumplis tökmagos pogácsát"; ami másnap, pár másodperces "mikrózás" után, majdnem ugyanazt az élmenyt nyújtotta, mint közvetlenul a vásárlás után. Most, hogy nincs rá alkalmam hozzájutni, talán még többet jelent számomra, mint egy egyszerű, sós aprósütemény. Ezért, többszöri kísérletezéseimnek köszönhetően, megpróbáltam előállítani házilag.