Krumplikása
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
770
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 255.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
385
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 511.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
770
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.
- A megmosott burgonyát és a hagyma negyed részét egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel vagy burgonyatőrővel pépesítjük, visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a darát (lisztet), és folyamatossan keverve, besűrítjük.
- Amíg a burgonya fő, a maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
- Melegen tálaljuk: a kész kását tányérra halmozzuk, kicsit szétterítjük, tejfölt teszünk rá, s a végén meghitjük a pirított hagymás zsírral.
- Ha már kihűlt az étel: kizsírozott hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 109
- Össznézettség: 52340
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.
Ajánló
Önmagában fogyasztható, köretként pecsenyéhez ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Judy
2 recept
Ezt az egyszerű kását már dédanyáink is főzték. Utoljára gyerekkoromban ettem, s most 40 év után elkészítettem magam is. Mindent úgy csináltam, ahogy a dédi annak idején. Emlékszem, ő sohasem tette sütőbe: amikor kész volt, azonnal tálalta. Most jöttem csak rá, hogy miért: a kásának nem volt esélye sem, hogy a sütőben jól összemelegedjen, mert mi, gyerekek, addigra megettük. Csak később hallottam, hogy azt még egy bő 40-50 percre szokás a sütőben készre sütni.