Krumplifőzelék ahogy Pipi készíti
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
18 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
76.9g burgonya44 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17.3g tejföl34 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.5g leveskocka5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2178.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8713.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 6355 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1596.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
5 db babérlevél
-
450 g tejföl
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 db leveskocka
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát megszórjuk egy kevés ételízesítővel vagy sóval, és pici olajon megdinszteljük.
- Amikor a hagyma már jó, akkor a megpucolt, apró kockákra vágott krumplit ráborítjuk, kicsit elkeverjük a hagymával, majd annyi vizet öntünk rá, ami éppen csak ellepi.
- A vízbe beledobjuk a 4 erőleveskockát, és az ízlés szerinti 4-5 babérlevelet, majd puhára főzzük a krumplit.
- Főzés közben megkóstolhatjuk a levet, és ha nem elég sós vagy babérleveles, akkor javítsunk rajta a kívánt íz irányába.
- Ha a krumpli puhára főtt, elzárjuk alatta a gázt, majd állapítsuk meg, hogy megfelelő-e a víz mennyisége a krumplifőzelékhez, ha túl sok, öntsünk le belőle egy keveset.
- Ezután a krumpli kb. 2/3-át szedjük ki egy másik tálba (itt érdemes kivadászni a babérleveleket is), adjuk hozzá a tejföl nagyját, és ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük.
- A kivett krumpliból egy keveset tegyünk még hozzá, ha nem akar megfelelő sűrűségű lenni, de ügyeljünk rá, hogy maradjon a főzelékbe bőven.
- Ha nem akar besűrüsödni, akkor a tejföl végét egy kis liszttel keverjük el (a mennyisége a hiányzó sűrűségtől függ), majd ezt is dolgozzuk bele a szaftba a mixerrel.
- Ha ezzel készen vagyunk, visszaöntjük az egész krumplikat, beleforgatjuk a szaftba, és készen is vagyunk!:)
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 43262
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Ajánló
A krumplifőzelék mellé kitűnőek a rántott húsok, sült húsok (pl. fasírt, töltött csirkecomb) pörkölt, a bundás kenyér és ízlés szerinti finom (házi) savanyúság. Hogy mit kínálunk hozzá, csak a fantáziánk szabhat határt neki!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Párom imádja a krumplifőzelékemet, de valahogy elégedetlen voltam vele, ahogy eddig csináltam, úgyhogy gondoltam vissza az alapokhoz, kezdjük előről, és nézzünk egy egyszerű, ám nagyszerű receptet. Így találtam meg Harmathy Ildikó krumplifőzelék receptjét. Szerettem volna kipróbálni, de szokásomhoz híven a receptet csak alapnak vettem az én új recept-szüleményemhez, ahogy ez tőlem megszokható. Hálásan köszönöm Ildikónak a közreműködését az isteni receptjével! És megalkottam a krumplifőzeléket, ami a páromnak is és nekem is tökéletes!:)