r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék ahogy Pipi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pipi
Krumplifőzelék ahogy Pipi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2300 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8713.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    6355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 2300 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymát megszórjuk egy kevés ételízesítővel vagy sóval, és pici olajon megdinszteljük.
  2. Amikor a hagyma már jó, akkor a megpucolt, apró kockákra vágott krumplit ráborítjuk, kicsit elkeverjük a hagymával, majd annyi vizet öntünk rá, ami éppen csak ellepi.
  3. A vízbe beledobjuk a 4 erőleveskockát, és az ízlés szerinti 4-5 babérlevelet, majd puhára főzzük a krumplit.
  4. Főzés közben megkóstolhatjuk a levet, és ha nem elég sós vagy babérleveles, akkor javítsunk rajta a kívánt íz irányába.
  5. Ha a krumpli puhára főtt, elzárjuk alatta a gázt, majd állapítsuk meg, hogy megfelelő-e a víz mennyisége a krumplifőzelékhez, ha túl sok, öntsünk le belőle egy keveset.
  6. Ezután a krumpli kb. 2/3-át szedjük ki egy másik tálba (itt érdemes kivadászni a babérleveleket is), adjuk hozzá a tejföl nagyját, és ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük.
  7. A kivett krumpliból egy keveset tegyünk még hozzá, ha nem akar megfelelő sűrűségű lenni, de ügyeljünk rá, hogy maradjon a főzelékbe bőven.
  8. Ha nem akar besűrüsödni, akkor a tejföl végét egy kis liszttel keverjük el (a mennyisége a hiányzó sűrűségtől függ), majd ezt is dolgozzuk bele a szaftba a mixerrel.
  9. Ha ezzel készen vagyunk, visszaöntjük az egész krumplikat, beleforgatjuk a szaftba, és készen is vagyunk!:)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 43262
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Ajánló

A krumplifőzelék mellé kitűnőek a rántott húsok, sült húsok (pl. fasírt, töltött csirkecomb) pörkölt, a bundás kenyér és ízlés szerinti finom (házi) savanyúság. Hogy mit kínálunk hozzá, csak a fantáziánk szabhat határt neki!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom imádja a krumplifőzelékemet, de valahogy elégedetlen voltam vele, ahogy eddig csináltam, úgyhogy gondoltam vissza az alapokhoz, kezdjük előről, és nézzünk egy egyszerű, ám nagyszerű receptet. Így találtam meg Harmathy Ildikó krumplifőzelék receptjét. Szerettem volna kipróbálni, de szokásomhoz híven a receptet csak alapnak vettem az én új recept-szüleményemhez, ahogy ez tőlem megszokható. Hálásan köszönöm Ildikónak a közreműködését az isteni receptjével! És megalkottam a krumplifőzeléket, ami a páromnak is és nekem is tökéletes!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...