r
Nosalty Logó

Krumpli-zeller bundás karaj szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Krumpli-zeller bundás karaj szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2561 mg
  • Nátrium
    3232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt leszeleteljük, megmossuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. Míg áll a sóban a hús, addig elkészítjük a bundát.
  2. A krumplit, zellert, fokhagymát (de kihagyható a fokhagyma) megmossuk, meghámozzuk és egy tálba reszeljük kis lyukú reszelőn. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, lisztet. Jól elkeverjük a masszát.
  3. Felforrósítjuk az olajat. A hússzeleteknek egyenként mindkét oldalát belisztezzük, majd belemártjuk a krumplis-zelleres masszába és gyors mozdulattal a forró olajba tesszük. Amikor megsült az egyik fele, megfordítjuk, és fedő alatt tovább sütjük kisebb lángon, míg át nem sül. Kb oldalanként 3-5 perc.
  4. A kisült bundás hússzeleteket tetszés szerinti sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 88 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2263
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli-zeller bundás karaj szelet
Smaragd konyha 149 recept

Mindenkinek ajánlom ezt a nagyon finom bundás ételt. Ebédre, vacsorára, akár ünnepi asztalra kiváló. A bármelyik kedvenc sajttunkal megszórhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...