r
Nosalty Logó

Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krémsajtos-erdei gyümölcsös csokoládékehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládékelyhek

A sajtkrém

A kompót

Összeállítás

Összesen 449 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládékelyhek

A sajtkrém

A kompót

Összeállítás

Összesen 2693 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A csokoládékelyhek

A sajtkrém

A kompót

Összeállítás

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 449 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2693 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A csokoládékelyhek

A sajtkrém

A kompót

Összeállítás

Elkészítés

A csokoládékelyhek

  1. A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel.
  2. A háztartási boltokban kapható szív vagy kerek szilikon muffin-formákba merjünk egy teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje.
  3. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet.
  5. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

A sajtkrém

  1. A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe.
  2. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.

A kompót

  1. A kompóthoz egy edényben keverjük össze a gyorsfagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit ¼ csésze porcukorral és 1 evőkanál limelével.
  2. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget.
  3. A végén adjunk hozzá málnapálinkát.
  4. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.

Összeállítás

  1. A csokikehelybe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1112
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél egyszerűbb mesés falatkákat elképzelni sem tudok. A natúr krémsajt, gyümölcs és étcsokoládé mesés fúziója kis pálinkával megrészegítve.

Hozzávalók

A csokoládékelyhek

A sajtkrém

A kompót

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...