r
Nosalty Logó

Krémleves karfiolból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Orkat
Krémleves karfiolból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 79 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1927.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 474 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és a megpucolt, felkockázott krumplival együtt feltesszük egy lábosban főni. Célszerű kezdetben csak annyi vizet használni, amennyi éppen ellepi a zöldségeket.
  2. Beletesszük a fűszereket, nem sajnálva a sót, de vigyázva az igen intenzív ízű fehér borssal. Hozzáadjuk a leveskockát is, és körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük a karfiolt és a burgonyát.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük a tejfölt, reszelünk bele kevés sajtot (jelen esetben 3 dkg parmezánt használtam, de bármilyen más sajt is megteszi, sőt el is hagyható), majd az egészet krémesítjük, botmixer segítségével.
  4. Ízlés szerint hígítjuk forró vízzel, esetleg sózzuk még, ha szükséges. Fogyaszthatjuk reszelt sajttal, levesgyönggyel vagy pirítóssal is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7241
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Valahol azt olvastam, ha elkészítése közben nem fedjük le a karfiolból készült ételt, kevésbé érezzük puffasztó hatását. Lehet benne némi igazság - tapasztalatból mondom! ;) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bátran ajánlom, ezt a kellemes ízű, krémes állagú levest azoknak is, akik alapvetően nem rajonganak a karfiolért. Hogy miért? Mert a krumpli és a sajt kellően elnyomja a karfiol jellegzetes, némelyeknek túl markáns ízét. Na persze nem teljesen... Másfél éves kislányom és 3 és fél éves kisfiam egyik kedvenc levesének receptjét osztom meg most Veletek. Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...