r
Nosalty Logó

Krémes süti tojásfehérje mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Krémes süti tojásfehérje mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5803.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1693 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1432.5 g
  • Cukor
    938 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3141 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2371 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 9122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátán sütjük.
  2. A krémhez a krisztálycukrot állandó keverés mellett megpirítjuk. (Nem karamellelizáljuk, csak zsemleszínűre pirítjuk. A cukornak nem kell megolvadnia, ezért kell állandóan kevergetni.)
  3. Felengedjük a tejjel, majd hozzákeverjük a lisztet. Sűrű krémmé főzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint.
  4. Megtöltjük a lapokat 1. lap: krém 2. lap: baracklekvár 3. lap: krém 4. lap: máz.
  5. A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött habosra keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.
  6. Egy napra hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11541
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes süti tojásfehérje mázzal
Fekete Éva 11 recept

Már legalább 25-30 éve, hogy anyukám kapta ezt a receptet, de csak ritkán készítette el. Aztán kb. 6 évvel ezelőtt egy céges rendezvényre kerestem süti receptet és akkor ezt is megcsináltam. Akkora sikere volt, hogy azóta mindig ezt kérik tőlem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...