r
Nosalty Logó

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Krémesen lágy, hajtogatott rántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 173 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálkában a tojásokat a tejszínnel, egy csipet sóval és őrölt borssal alaposan keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik.
  2. Olvasszuk meg a vajat egy közepes serpenyőben. Forrósítsuk fel kellően, de ne barnuljon meg.
  3. Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk 20-30 másodpercig sülni (akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni).
  4. Egy gumispatulával körkörös mozdulatokkal keverjük a tojásokat a serpenyő pereme mentén haladva. Ha szükséges, kissé döntsük meg az edényt, hogy a közepén lévő nyers tojás kifolyjon. Ezt addig ismételjük, amíg a rántotta összeáll, de még lágy és remegős marad a közepe.
  5. A kész rántottát szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel és egy kevés chilivel. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Majd kedvünk szerint tálaljuk: pirítóssal, sült szalonnával vagy friss zöldségekkel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33387
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” rántotta, amit sütés közben csak a serpenyő pereme mentén haladva, egyirányú, körkörös mozdulatokkal kevernek. Ettől lesz jellegzetesen fodros és ráncos, középen pedig lágy és krémes a rántotta. A nagyon profik akár rózsára hasonlító formákat is képesek kreálni belőle. Leggyakrabban avokádópirítós tetejére borítják, vagy friss, ropogós zöldségekkel tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...