r
Nosalty Logó

Krémes cukkinis rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes cukkinis rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5584.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4042 micro
Összesen 2008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: Mossuk meg a cukkinit, majd egy reszelő legnagyobb lyukain reszeljük le. Finomra aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. Zöldségek pirítása: Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, és párold üvegesre, kb. 5-7 percig. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
  3. Rizs pirítása: Ugyanabban a serpenyőben (vagy egy másikban, ha szükséges) adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 1-2 percig, amíg a szemek fényesek lesznek.
  4. Bor hozzáadása: öntsük a száraz fehérbort a rizsre, és főzzük addig, amíg a bor elpárolog. Adjuk hozzá a kakukkfű-ágakat is, sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor a rizs magába szívta a bort, adjuk hozzá a reszelt cukkinit, majd közvetlenül ezután jöhet az alaplé hozzáadása: fokozatosan, merőkanalanként adjuk hozzá a forró zöldségleves alaplét a rizshez. Mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyi épp ellepi a rizst, és folyamatosan kevergessük. Amikor a rizs felszívta a folyadékot, adjunk hozzá újabb merőkanálnyi alaplevet. Ezt folytasd kb. 18-20 percig, amíg a rizs al dente lesz, vagyis megpuhul, de még enyhén roppanós marad.
  6. Amikor a rizs kész, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  7. A kész rizottót azonnal, forrón tálaljuk. Díszítsük friss petrezselyemmel vagy plusz kakukkfűvel, és ha szeretnénk, szórhatunk még rá egy kis parmezánt vagy reszelt citromhéjjat.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 166
  • Össznézettség: 2079
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 14.

Ajánló

A cukkinis rizottó remek vegetáriánus fogás, amely teljes értékű, laktató és finom. Akár vegetáriánus vagy, akár csak egy húsmentes étkezést tervezel, ez az étel tökéletes választás lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes cukkinis rizottó
Hering András 170 recept

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk tejszínt. A vaj és a parmezán sajt hozzáadásával az étel gazdag és selymes lesz, ami igazi ínyenc élményt nyújt. Bár a rizottó folyamatos figyelmet igényel, az elkészítése viszonylag egyszerű, és nem szükséges hozzá sokféle összetevő. Ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni, de nem akarsz túl sok időt tölteni a konyhában. A cukkini könnyen elérhető, különösen nyáron, amikor szezonja van. Friss zöldségekkel dolgozni mindig öröm, és a cukkini ízletes hozzávaló, ami jól illeszkedik a rizottó gazdag textúrájához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek