r
Nosalty Logó

Kráter süti kétféle pudinggal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Kráter süti kétféle pudinggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

727
Kalória
14.6g
Fehérje
97.6g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
78.7g
Víz
184.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
56.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6328.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 4352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az előírásnak megfelelően megfőzzük a kétféle pudingot, 4-4 dl tejjel és 3 - 3 ek cukorral, majd hűlni hagyjuk.
  2. Tészta: a szoba hőmérsékletű tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a tejet és az olajat.
  3. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport és a sütőport, majd elkeverjük benne.
  4. Ezután adagokban beledolgozzuk a tojásos masszánkba.
  5. A tojások fehérjét egy csípet sóval habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszánkat, ezután a többi habot óvatosan beleforgatjuk.
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x36 centiméteres tepsit, belesimítjuk a tésztát.
  7. Egy hideg vízbe mártogatott teáskanállal felváltva a kétféle kihűlt pudingot a tetejére kanalazzuk.
  8. Sütés: 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróba. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  9. Közben a tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. Teljesen kihűtjük, kockára vágva tálaljuk.
  10. Tipp: könnyebb a sütőpapírt rögzíteni a tepsibe, ha pár helyen kicsit megkenjük margarinnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36

Könnyen elkészíthető, pehelykönnyű dekoratív sütemény. Kezdők is bátran nekifoghatnak, " tuti a siker".

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!