r
Nosalty Logó

Kráter süti kétféle pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kráter süti kétféle pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6328.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 4352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az előírásnak megfelelően megfőzzük a kétféle pudingot, 4-4 dl tejjel és 3 - 3 ek cukorral, majd hűlni hagyjuk.
  2. Tészta: a szoba hőmérsékletű tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a tejet és az olajat.
  3. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport és a sütőport, majd elkeverjük benne.
  4. Ezután adagokban beledolgozzuk a tojásos masszánkba.
  5. A tojások fehérjét egy csípet sóval habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszánkat, ezután a többi habot óvatosan beleforgatjuk.
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 22x36 centiméteres tepsit, belesimítjuk a tésztát.
  7. Egy hideg vízbe mártogatott teáskanállal felváltva a kétféle kihűlt pudingot a tetejére kanalazzuk.
  8. Sütés: 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróba. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  9. Közben a tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. Teljesen kihűtjük, kockára vágva tálaljuk.
  10. Tipp: könnyebb a sütőpapírt rögzíteni a tepsibe, ha pár helyen kicsit megkenjük margarinnal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 55199
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kráter süti kétféle pudinggal
Katharosz 499 recept

Könnyen elkészíthető, pehelykönnyű dekoratív sütemény. Kezdők is bátran nekifoghatnak, " tuti a siker".

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...