Kovászos uborka 4. -burgonyával érlelve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
82
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
816
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 1957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 285.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
82
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21992.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 862 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 19568 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2854.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 1108 micro
-
β-crypt 637 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
816
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
24
kcal
Elkészítés
- Az uborkákat nagyon jól megmossuk, a burgonyát megpucoljuk és félbevágjuk.
- A kaprot lemossuk és a fokhagymát megpucoljuk
- A tiszta üveg aljára tesszük a fokhagyma, burgonya, és a kapor felét.
- Az uborkát tetszés szerint bevágjuk, félbe vagy négy felé, de ne vágjuk teljessen szét /az egyik végén egyben maradjanak/.
- Rakjuk sorba az üvegbe és a tetejére tegyük a megmaradt fokhagymát, kaprot és burgonyát.
- Langyos sós vízzel felöntjük és egy darab alufóliával letakarjuk a tetejét.
- Kitesszük a napra és kb. 3-4 nap múlva, ha süt a nap és meleg van, már jó is az ubink.
- Ekkor kiszedjük egy másik üvegbe vagy zárható tálba az uborkákat. A levét ráöntjük és hűtőben tároljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 300
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 75964
- Feltöltés dátuma: 2010. június 07.
Ajánló
Természetessen kisebb adagban is el lehet készíteni. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Barátnőmtől tanultam ezt az eltevési módot. Azért szeretem, mert nem lesz a leve olyan zavaros, mert nincs benne kenyér és a burgonyától kemény, ropogós marad az uborkánk. Gondolom a burgonya keményítőtartalma miatt :).