r
Nosalty Logó

Körtés-banános croissant

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angelocska
Körtés-banános croissant
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

628
Kalória
12.1g
Fehérje
93.4g
Szénhidrátok
24g
Zsír
154.3g
Víz
127.7g
Koleszterin
6.2g
Rost
31g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A körtét és a banánt kis darabokra vágjuk, elkeverjük a citromlével és a mézzel és félretesszük, amíg elkészül a tészta.
  2. A tejet megmelegítjük, hogy éppen langyos legyen. Belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk, addig egy dagasztótálban előkészítjük a többi hozzávalót a vaj kivételével. Ha kész az élesztő, a tálba öntjük, tésztát gyúrunk, légmentesen lezárjuk és 1 órára meleg helyre tesszük, ahol meg fog kelni.
  3. A hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 7 részre osztjuk.
  4. Fogjuk a megkelt tésztát és 1/8 résznyit veszünk belőle. Lisztezett deszkán pici kör formájúvá nyújtjuk (nem kell, hogy nagy legyen, nekem 10 centisek voltak a körök), rárakunk, vagyis eloszlatunk rajta 1 rész vajat. Fogjuk a következő nyolcad résznyi tésztát, nyújtjuk, az előző, vajjal beszórt tészta tetejére rakjuk. Ezt is megszórjuk vajjal. Így teszünk minden 8-ad résznyi tésztával és 7-ed résznyi vajjal. A tetejére nem kell vaj.
  5. Én ezután kissé kinyújtottam a tésztát (ne felejtsük alatta, felette lisztezni...), majd 4-be hajtottam, kinyújtottam és még egyszer megismételtem a műveletet. Akinek van nagy helye, az ezután 1-ben is nyújthatja a tésztát (nekem nem volt, ezért 3 körben oldottam meg), vágjon belőle 10-12 hosszú háromszöget. Mindegyik háromszög alsó részéhez helyezzünk a töltelékből, majd csavarjuk fel, a csúcsa felé, hogy ott érjen véget a történet. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a croissant-ok tetejét.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Langyos sütőbe helyezzük és ezután kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hogy odabent még kicsit nőni tudjanak. Nekem a felmelegedéstől számítva úgy 15 perc alatt sültek meg, a következő adagoknál (amig addig lefedve pihentek és növögettek) úgy 20 percre volt szükség (Limara másképp írja a sütést és 15 perc alatt sültek meg neki).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Akartam valami érdekes készíteni az otthonról hozott finom körtéimmel. Utánakerestem, nem volt találat körtés croissant-ra. Azután elgondolkoztam, hogy ha nem lesz elég a körtém, vajon mivel dobom fel, mivel egészítem ki? Először pudingra gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy a sütőben megsülve a banán kellőképpen édes lehet. Végül emellett döntöttem. Amúgy sokkal több tölteléket is lehet bele rakni, bármennyit elbír. Finom, puha, foszlós croissant-ok lettek. A tészra receptjét Limara oldalán találtam. Szokás szerint a híg hozzávalókkal nem bántam elég csínján, ezért először folyékony lett, de később több liszttel helyre tudtam rázni a dolgot. A különbség annyi, hogy én azért mégiscsak kissé hajtogattam is a tésztát annak ellenére, hogy ez hajtogatás nélkül készülő express croissant. Sajnos nagyon pici helyen dolgozom, így mivel 20-30 centire vagyok kényszerítve, nem tudtam elég hosszú háromszögeket kivágni ahhoz, hogy sokszor csavart croissant készüljön. Ennek ellenére a végeredmény nagyon tetszett. Egy picit talán még lehet édesebb, de ha valakinek erre van szüksége, akkor a tölteléket készítse édesebbre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!