r
Nosalty Logó

Körtekompót-torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Körtekompót-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

848
Kalória
17g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
49.9g
Zsír
150g
Víz
183g
Koleszterin
7.1g
Rost
54.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 10184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótalapok

Körtekompót

Krém

Összeállítás

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    599.3 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.4 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

Víz

  • Összesen
    1800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4531 micro
Összesen 10184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Piskótalapok

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ebbe forgatjuk bele a tojássárgáját, majd a kakaóporral elkevert lisztet, amit átszitáltunk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, a belső oldalainál kivajazott, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 65-70 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve egy óra alatt kihűtjük.

Körtekompót

  1. Fűszerkivonatot készítünk. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget és a citromok hámozott héját. Körülbelül 10 percig melegítjük egy közepes lábosban.
  2. A körtéket megtisztítjuk, hámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ha a fűszerkivonatunk készen van, leszűrjük azt, és a folyadékhoz adjuk a körtekockákat, amit aztán puhulásig főzünk.

Krém

  1. A növényi tejszínt pár perc alatt keménnyé verjük a konyhai robotgépünkkel. Hozzáadjuk a mascarponét és a leszűrt körtét, majd egy spatulával összeforgatjuk.. Ha túl keménynek találnánk a krémet, adhatunk hozzá a körtéről leszűrt léből.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta púpos lett, a tetejét levágjuk, és az így kapott lapot vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. A krémből egy keveset teszünk félre, a többit két részre osztjuk. Betöltjük vele a piskótalapokat. Három piskótalap közé kerül kettő rész krém.
  2. A megmaradt krémből laza réteget kenünk a torta oldalára és tetejére úgy, hogy a tészta látszódjon a torta oldalán.
  3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a körtéket félig bevonjuk vele, és azonnal a rájuk tapadt csokoládérétegre szórjuk az apróra vágott pisztáciát.
  4. A megmaradt csokoládét a torta tetejére locsoljuk, elsimítjuk, és itt-ott a torta oldalára csurgatjuk. Rögtön ráillesztjük a körtéket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha egyszerre gyümölcsös, csokoládés és krémes süteményre vágyunk, ez a jó választás. Készíthetünk kisebb tortát is. Ebben az esetben harmadára vagy felére csökkentsük a hozzávalók mennyiségét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!