Konyakos fügedzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Walter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
628
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
7533
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.4 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 326.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
628
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3388.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1743 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 842 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1949.2 g
-
Cukor 1803 mg
-
Élelmi rost 144 mg
VÍZ
-
Összesen 3916.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
7533
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
126
kcal
Elkészítés
- A fügéket egyesével alaposan megmossuk, a szárukat levágjuk.
- A megszárított gyümölcsöket felnyolcadoljuk.
- A felvágott fügét a rézüstbe (vagy lekvárfőzésre használt edénybe tesszük), ráöntjük a tetejére a cukrot, a konyakot, letakarjuk és az éjszakára állni hagyjuk.
- Másnap közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon, 3-4 órán keresztül főzzük. Ha túl sok lenne a leve, merjünk le belőle (én most úgy fél liternyit mertem le), majd a tűzről lehúzva botmixerrel kissé pépesítjük körülbelül a felét, a többit darabosan hagyjuk.
- Tegyük vissza a tűzhelyre, várjuk meg, míg egy-kettőt rottyan.
- A kész lekvárt sterilizált üvegekbe merjük, befőttes fóliát feszítünk a tetejük alá, rácsavarjuk a fedőket, befőttes gumit teszünk az üvegek nyakára és mehetnek is a száraz dunsztba egy-másfél napra, vagy amíg ki nem hűlnek. (10 db 375 ml-es üvegnyi lekvár lett belőle)
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 39513
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Walter
17 recept
Annyira finom lett a múltkor készített fügelekvár, hogy elhatároztam még egy adaggal készítek. Ezúttal egy kis konyakkal nyakon öntve főztem a fügét, és hagytam benne nagyobb gyümölcsdarabokat is. Nem kell megijedni, a konyak egyáltalán nem tolakodó, mégis különleges ízt kölcsönöz a dzsemnek.