r
Nosalty Logó

Könnyű zelleres zöldségkrémleves

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Könnyű zelleres zöldségkrémleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

149
Kalória
4.5g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
1.7g
Zsír
148.2g
Víz
58.3mg
Koleszterin
4.3g
Rost
11.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 448 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A zellert, burgonyát, sárgarépát, almát, fokhagymát és hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk megmossuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen hogy ellepje. A víz mennyiségére figyeljünk oda , mert ha nem használunk túl sokat, akkor később nem kell lisztet adnunk a leves besűrítéséhez, így finom és valóban könnyű ételt kaphatunk. Amennyiben attól tartunk hogy kevés lesz a leves, akkor további burgonya hozzáadásával felszaporíthatjuk azt.
  2. Az összevágott zöldségeket felrakjuk közepes tűzön főni, miközben ízlés szerint sóval vagy ételízesítővelízesítjük.
  3. Még a zöldségek főnek, addig mi egy vékony szelet kenyeret apróra kockázunk, és sütőbenvagy szendvics sütőben arany barnára pirítunk.
  4. Időközben ellenőrizhetjük a zöldségeket, és ha a sárgarépa vagy a zeller megpuhult, akkor botturmix segítségével pépesre turmixszoljuk. Ilyenkor ha megfelelően kevés vizet adtunk hozzá, akkor babatáp sűrűségű masszát kapunk, melyet ivójoghurttal vagy tejjel és egy kanál tejszínnel hígítunk. (Én a könnyű levesek híve vagyok emiatt minél kevesebb tejszínt használok.) A tej és tejszín hozzáadása közben célszerű kóstolgatni, és ha kell, tovább borsozni és sózni.
  5. Az elkészült levest átlátszó tálba szedjük, óvatosan tejszínt csepegtetünk a felszínére, és beleszórunk pár szem pirított kenyeret. Ha valaki további "bűnözést " is bevállalna, akkor reszelt sajtot is szórhatunk a levesünkbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok, és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni. Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni. A mottóm: hús nélkül és szép az élet... ez nem azt jelenti hogy nem eszek húst, csak többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!