Könnyű nyári káposztasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
305
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1829
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 224.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
305
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 114.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1680.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.7 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 626 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
1829
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
- A tökmagokat egy forró serpenyőben (olaj nélkül) megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
- Egy tálban az ecetet elkeverjük a sóval, cukorral és a borssal. Hozzákeverjük az olajat, majd a végén hozzákeverjük a tejfölt, és a tormát.
- Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a salátaöntetbe.
- Majd az egészet összekeverjük a káposztával.
- Megszórjuk a tökmaggal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11141
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha a káposzta nem elég zsenge, blansírozzuk sós vízben egy percig, majd öntsük szürőbe, öblitsük le hideg vízzel, hagyjuk hűlni, és azután forgassuk hozzá a salátaöntetet.