Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
Konfitált lazacfilé
-
50g lazac64 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g olívaolaj939 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kapormártás
-
25g vaj179 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
0g főzőtejszín0 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Zöldfűszeres metélt
-
50g tagliatelle186 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1483
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
Konfitált lazacfilé
-
200g lazac254 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g olívaolaj3757 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kapormártás
-
100g vaj717 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
1g főzőtejszín1 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Zöldfűszeres metélt
-
200g tagliatelle742 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
5929
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
Konfitált lazacfilé
-
14g lazac18 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
29.7g olívaolaj262 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kapormártás
-
7g vaj50 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
7g fehérbor6 kcal
-
7g alaplé0 kcal
-
0.1g főzőtejszín0 kcal
-
12.6g kapor5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Zöldfűszeres metélt
-
14g tagliatelle52 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 130.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 608 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
1483
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 521.2 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 338 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2928.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1170 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 482.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1639 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 1002 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 845 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2433 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2553 micro
Összesen
5929
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
Konfitált lazacfilé
-
20 dkg lazac
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Kapormártás
-
100 g vaj
-
75 g finomliszt
-
1 dl fehérbor
-
1 dl alaplé (fehér halalaplé a legideálisabb, de én sima zöldség vagy csirkealaplével is csináltam már)
-
1 ml főzőtejszín
-
1 csokor kapor
-
fehér bors ízlés szerint
Zöldfűszeres metélt
-
20 dkg tagliatelle
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Konfitált lazacfilé
- Marinálás: lazacfilét sóval, fehérborssal, reszelt citromhéjjal ízesítve tegyük hűtőbe 1 órára.
- Ha letelt, mossuk le róla óvatosan a fűszereket és töröljük szárazra.
- Egy kisebb edénybe öntsünk annyi olívaolajat, amennyiben elmerül majd teljesen a lazac. Ezt melegítsük elő sütőben 55 fokra.
- Konfitálás: A szárazra törölt lazacfilét merítsük óvatosan az olajba és tegyük a sütőbe. Lefedve 80 fokos sütőben 20 percig hőkezeljük. Ha látjuk, hogy megjelennek fehérjekicsapódások a hal felületén, jó úton járunk! :-) (Eleinte a jénaiban csináltam, hogy lássam mi zajlik.)
- Tálalás előtt felhevítünk egy teflonserpenyőt, a bő olajból kiemeljük a filéket, és mindkét oldalukat fél-fél percig sütjük.
Kapormártás
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük.
- Forrásban levő alaplével és borral felöntjük, majd állandó keverés közben kiforraljuk, kaporral és tejszínnel ízesítjük.
Zöldfűszeres metélt
- Forrásban levő sós, olajos vízben 3 perc alatt kifőzzük a tésztát.
- A mártás egy részével és friss petrezselyemmel elkeverjük.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1439
- Feltöltés dátuma: 2014. november 19.
Ajánló
Egy kis citrommal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mióta az egyik üzletláncnak köszönhetően lakhelyemen is elérhető a lazac szinte bármikor, kipróbáltam néhány receptet, és ez a kedvencem! Egy igazán elegáns és finom fogás ünnepekre, különleges alkalmakra szoktam készíteni.