r
Nosalty Logó

Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Konfitált lazacfilé zöldfűszeres tagliatellével és kapormártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

1483
Kalória
20.9g
Fehérje
56.4g
Szénhidrátok
130.3g
Zsír
120.7g
Víz
76.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
1.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 1483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Konfitált lazacfilé

Kapormártás

Zöldfűszeres metélt

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    521.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    338 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1002 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2553 micro
Összesen 5929 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

Konfitált lazacfilé

  1. Marinálás: lazacfilét sóval, fehérborssal, reszelt citromhéjjal ízesítve tegyük hűtőbe 1 órára.
  2. Ha letelt, mossuk le róla óvatosan a fűszereket és töröljük szárazra.
  3. Egy kisebb edénybe öntsünk annyi olívaolajat, amennyiben elmerül majd teljesen a lazac. Ezt melegítsük elő sütőben 55 fokra.
  4. Konfitálás: A szárazra törölt lazacfilét merítsük óvatosan az olajba és tegyük a sütőbe. Lefedve 80 fokos sütőben 20 percig hőkezeljük. Ha látjuk, hogy megjelennek fehérjekicsapódások a hal felületén, jó úton járunk! :-) (Eleinte a jénaiban csináltam, hogy lássam mi zajlik.)
  5. Tálalás előtt felhevítünk egy teflonserpenyőt, a bő olajból kiemeljük a filéket, és mindkét oldalukat fél-fél percig sütjük.

Kapormártás

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük.
  2. Forrásban levő alaplével és borral felöntjük, majd állandó keverés közben kiforraljuk, kaporral és tejszínnel ízesítjük.

Zöldfűszeres metélt

  1. Forrásban levő sós, olajos vízben 3 perc alatt kifőzzük a tésztát.
  2. A mártás egy részével és friss petrezselyemmel elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mióta az egyik üzletláncnak köszönhetően lakhelyemen is elérhető a lazac szinte bármikor, kipróbáltam néhány receptet, és ez a kedvencem! Egy igazán elegáns és finom fogás ünnepekre, különleges alkalmakra szoktam készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!