Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
250g kacsacomb727 kcal
-
10g só0 kcal
-
3g bors6 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
375g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
125g burgonya72 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
13g rukkola3 kcal
Összesen
1042
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
1000g kacsacomb2909 kcal
-
40g só0 kcal
-
10g bors25 kcal
-
10g kakukkfű10 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1500g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
50g rukkola13 kcal
Összesen
4173
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kacsacomb konfitálás
-
23.5g kacsacomb68 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.2g bors1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
35.3g kacsazsír0 kcal
Körte gőzölve
Röszti burgonya
-
11.8g burgonya7 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tálalás
-
1.2g rukkola0 kcal
Összesen
97
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5742.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 5074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 387.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
1042
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 311.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22970.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 20297 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1550.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1090 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2029 micro
Összesen
4173
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Kacsacomb konfitálás
- A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban megpirítjuk.
- A kacsazsírt megolvasztjuk egy megfelelő mély tepsiben vagy kerámia tálban, és a combokat belehelyezzük a tisztított hagymával, fokhagymával együtt.
- 90 fokon 4-6 órán át "sütjük" a húst, amíg vajpuha nem lesz. A combot kivesszük a zsírból ha szükséges a bőrös felét grillezőben pirosra sütjük. A zsírt lehűtjük és felhasználható újra, de meg is lehet enni, nagyon finom.
Körte gőzölve
- A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivájjuk.
- Fehér, száraz borban megforgatjuk a körtéket.
- Kis tepsiben, 150 fokos sütőben 15 percig borral gőzöljük a körtét.
- A diót megszórjuk nádcukorral, és serpenyőben a cukorral pirítjuk, karamellizáljuk a diót.
Röszti burgonya
- A burgonyát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vizet forralunk sóval, és reszelt burgonyára öntjük, 3 perc múlva leszűrjük, így kb félig megpuhul és jól formázható lesz.
- Fűszerezzük, és pirított hagymával elkeverjük.
- Formázzuk és tömörítjük.
- Kacsazsíron megsütjük pirosra.
Tálalás
- A kacsát kivesszük a zsírból, és bőrével felfele, 220 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrt.
- Tálaláskor a rukkolasalátára rakjuk a körtét, mellé helyezzük a kacsacombot és a röszti burgonyát.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 300 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 22496
- Feltöltés dátuma: 2015. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon. A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni. A lényeg, hogy teljesen el kell lepje a húst a zsiradék, és 80-90 fokon 4-6 órán át sütjük a húst, amíg vajpuha nem lesz.