Köményes pecsenye spárgás gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g sertésdagadó938 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
140g fehér spárga20 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1135
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
800g sertésdagadó3752 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
560g fehér spárga78 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4539
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
31.7g sertésdagadó148 kcal
-
15.8g gomba3 kcal
-
22.2g fehér spárga3 kcal
-
2g bacon8 kcal
-
9.9g főzőtejszín13 kcal
-
14.6g újhagyma3 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.8g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
179
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 377.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1353 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1949 micro
Összesen
1135
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 425.9 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2802.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1511.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1362 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 5410 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7797 micro
Összesen
4539
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg gomba
-
8 db fehér spárga
-
5 dkg bacon
-
2.5 dl főzőtejszín
-
4 db újhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk.
- Miután egyideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanaka hús mélyebb rétegeibe,beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
- A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk.
- A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább.
- Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele.
- Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
- A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig igazán különlegessé teszi.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4314
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy rendkívül egyszerű, de nagyon finom étel. Úgy született, hogy a hűtőben megbújó spárgát és a gombát szerettem volna felhasználni, hogy ne menjen tönkre. Ezért vegyítettem a kettőt ebben a finom tejszínes raguban, ami nagyon jól kísérte a fűszeres, sült húst. Spárga idényben ez is egy remek felhasználási módja, ennek a finom és egészséges zöldségnek.