r
Nosalty Logó

Köményes pecsenye spárgás gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Köményes pecsenye spárgás gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2802.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    5410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7797 micro
Összesen 4539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk.
  2. Miután egyideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanaka hús mélyebb rétegeibe,beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
  3. A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk.
  4. A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább.
  5. Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele.
  6. Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
  7. A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig igazán különlegessé teszi.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4314
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy rendkívül egyszerű, de nagyon finom étel. Úgy született, hogy a hűtőben megbújó spárgát és a gombát szerettem volna felhasználni, hogy ne menjen tönkre. Ezért vegyítettem a kettőt ebben a finom tejszínes raguban, ami nagyon jól kísérte a fűszeres, sült húst.  Spárga idényben ez is egy remek felhasználási módja, ennek a finom és egészséges zöldségnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...