r
Nosalty Logó

Kölesfelfújt sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Kölesfelfújt sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1851.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest átmossuk, és 1 liter vízben feltesszük főni a fahéjrúddal és a gyömbérrel.
  2. Amíg fő, megpucoljuk a sárgabarackot, és kis darabokra vágjuk.
  3. Ha a köles félpuhára főtt (kb. fél óra), és már nincsen alatta víz, akkor belekeverjük a barackdarabokat és a mézet, majd lefedve állni hagyjuk kb. 15 percet, hogy még egy kicsit puhuljon.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A köleskásából kihalásszuk a fahéjat, fokozatosan belekeverjük a keményre vert tojáshabot.
  6. Tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe toljuk.
  7. Ha a teteje szép pirosasra sült, kivesszük, és megvárjuk, míg kicsit hűl, aztán szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 357
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28807
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Ajánló

Mivel alapvetően nem túl édes, aki akar, rakhat még bele mézet vagy akár cukrot is. Én nem tettem, mert nagyon jól illik hozzá bármilyen édes vagy savanykás lekvár, és akkor meg minek. A rostnak köszönhetően nagyon és sokáig laktató, bármilyen leves után tökéletes második.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múltkoriban meséltem egy barátomnak, hogy szoktam kölest enni, mert finom, nagyon sok módon elkészíthető, és egészséges is. Lesajnáló pillantás és "na, azt velem meg nem etetnéd" volt a válasz. Ezt hadüzenetnek vettem... és mert a rizskochot alapjáraton szereti, ezzel a kis trükkel csaptam be. Csak a süti eltüntetése után közöltem kárörvendő vigyorral, hogy mit lapátolt be nagy lelkesen. Ajánlom a trükköt és a sütit mindenkinek, aki kölesre akarja szoktatni szűk látókörű táplálandóit :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...