r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kolbászos-sajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    3286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra, hőlégkeverésesnél 160°C-ra.
  3. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk.
  4. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kolbászt és a sajtot.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet meg az olajat.
  6. Ezt a lisztes keverékhez öntjük, és gyorsan összekeverjük.
  7. A muffinformákba töltjük (amiket akár ki is lisztezhetünk, hogy biztosan kijöjjenek majd a megsült muffinok).
  8. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. A sütőből kivéve még 5 percig a formában pihentetjük, közben sajtot reszelhetünk rá, de ez el is maradhat.
  10. A formából kiemeljük, kicsit hagyjuk hűlni, és már langyosan ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 39183
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Még több kolbászt is elbír éppen, de nekem csak ennyi volt most.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Testvéremék ígérkeztek vendégségbe ma délutánra. Ebéd után akartam sütni valami jó kis nyár eleji cseresznyés sütit, de sajnos jócskán elaludtam a kis ebéd utáni sziesztámban, és arra ébredtem, hogy csöng a telefon. Akkor tudtam meg, hogy már elindultak, és 10 perc múlva érkeznek. Nesze neked, cseresznyés süti, magozni, receptet keresni már nem volt idő. De még egy kis kakaópor se volt valami gyors keverthez. Akkor benéztem a hűtőbe, hogy mit lehetne gyorsan. Pont volt füstölt sajt is, kolbász is, hát kreáltam valamit. (Egyébként is teljesen rá vagyok kattanva a sós muffinokra, újabban jobban szeretem, mint az édeseket.) Testvéreméknek kicsit várniuk kellett rá ugyan, de a lényeg, hogy nagy sikere volt, még langyosan elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...