r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos macskaszem

5,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Kolbászos-sajtos macskaszem
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

905
Kalória
34.4g
Fehérje
107.8g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
66.3g
Víz
81.7g
Koleszterin
11.6g
Rost
11.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11316.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    7622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejjel, a 3 késhegynyi cukorral felfuttatjuk. Az elkevert liszteket a megkelt élesztővel, tejföllel, sóval, a tejjel, olajjal megdagasztjuk, gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, majd 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Ha letelt az 1 óra, kétfelé vesszük a tésztát. Az egyiket hosszabb téglalap alakúra nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagságúra.
  3. Hosszában a mindkét szélére kolbászmorzsát teszünk, feltekerjük mindkét oldalról úgy, hogy középen a két tészta találkozása ne érjen össze.
  4. A kihagyott középső részt megkenjük ketchuppal,(tetszés szerinti mennyiséggel)majd megszórjuk reszelt sajttal. A feltekert rész tetejét átkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. A másik tésztát ugyanígy készítsük.
  5. Előmelegített sütőben 190 c-fokon megsütjük. Kis hűlés után felszeleteljük, fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. A kolbász héját lehúzzuk, és kisebb darabokra tördeljük vagy vágjuk. A sajtot reszeljük le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon jó kis ötletet találtam ki szerintem, mert egy főzelék, vagy gazdag leves után tökéletes lehet!! Mi nagyon jót falatoztunk belőle.... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!