r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos macskaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kolbászos-sajtos macskaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 905 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11316.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    7622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 3623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejjel, a 3 késhegynyi cukorral felfuttatjuk. Az elkevert liszteket a megkelt élesztővel, tejföllel, sóval, a tejjel, olajjal megdagasztjuk, gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, majd 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Ha letelt az 1 óra, kétfelé vesszük a tésztát. Az egyiket hosszabb téglalap alakúra nyújtjuk, enyhén lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagságúra.
  3. Hosszában a mindkét szélére kolbászmorzsát teszünk, feltekerjük mindkét oldalról úgy, hogy középen a két tészta találkozása ne érjen össze.
  4. A kihagyott középső részt megkenjük ketchuppal,(tetszés szerinti mennyiséggel)majd megszórjuk reszelt sajttal. A feltekert rész tetejét átkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. A másik tésztát ugyanígy készítsük.
  5. Előmelegített sütőben 190 c-fokon megsütjük. Kis hűlés után felszeleteljük, fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. A kolbász héját lehúzzuk, és kisebb darabokra tördeljük vagy vágjuk. A sajtot reszeljük le.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 183
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 08.

Ajánló

Ha el akarjuk hagyni a teljes kiőrlésű lisztet, akkor készítsük csupán finomliszttel! Ezt az ételt a nap bármely szakában fogyaszthatjuk. A tésztájába nem kerül tojás!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon jó kis ötletet találtam ki szerintem, mert egy főzelék, vagy gazdag leves után tökéletes lehet!! Mi nagyon jót falatoztunk belőle.... :-)))

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...