r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos bundás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Kolbászos-sajtos bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

bundáshoz

tálaláshoz

Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

bundáshoz

tálaláshoz

Összesen 1339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír

bundáshoz

tálaláshoz

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    2770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

bundáshoz

tálaláshoz

Elkészítés

bundáshoz

  1. 2 kisebb szelet kenyeret vágunk.
  2. Az 1 db tojást jól összekeverjük, kicsit megsózzuk.
  3. A serpenyőben az olajat megmelegítjük, majd a kenyereket darabonként belemártjuk a tojásba, majd 1-1 szelet kolbászt is belemártunk, ezeket rárakjuk a kenyérszeletekre, s megsütjük mindkét oldalát.
  4. Közben egy nagyobb tányérra papírtörlőt rakunk, és erre szedjük ki a bundás kenyereket, majd azonnal 1-1 szelet lapkasajtot terítünk rá.
  5. Ugyanezt megcsinálhatjuk kifliből is. Kettévágjuk, ugyanúgy tojásba mártjuk, kolbászt teszünk rá, s megsütjük. Ha megsültek, ezekre is gyorsan sajtot teszünk. A sajt kb. 1 perc alatt ráolvad, s máris ehető.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2921
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

Maradék kenyérből, kifliből is elkészíthető. Akár kakaóval vagy teával finom reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a bundás kenyeret, de rájöttem, hogy kolbásszal és sajttal felturbózni sokkal finomabb...

Hozzávalók

bundáshoz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...