r
Nosalty Logó

Kolbászos rakott nokedli

Salamon Csilla
Kolbászos rakott nokedli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A nokedlihez

A töltelékhez

A tetejére

1677
Kalória
63.5g
Fehérje
197g
Szénhidrát
67.8g
Zsír
240.5g
Víz
547.2g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1677 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1677 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.9 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10817.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    5635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    788 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    961.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    1628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2633 micro
Összesen 6705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A tojást keményre főzzük, és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük.
  2. Egy tepsit kikenünk olajjal, és fél adag nokedlit elterítünk benne.
  3. Ráhelyezzük a tojást és a kolbászt, ezután befedjük a maradék galuskával.
  4. A tetejét megkenjük tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
  5. Nokedli tésztát keverünk, és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk. Pár perc főzés után hideg vízbe leszűrjük, és folyó víz alatt leöblítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, egyszerű, laktató étel.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...