r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Kolbászos pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6327 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    377.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13825 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    10776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2507 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 6327 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, sózzuk, elmorzsoljuk benne a zsiradékokat.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, és szükség esetén tejfölt, hogy összeálljon.
  3. A füstölt kolbászt apró kockára vágjuk, egy részét a tésztához dolgozzuk, úgy, hogy kb. 35 kiskocka a pogácsák tetejére is jusson.
  4. Fél órát állni hagyjuk (én a sütés előtti este gyúrtam össze, és betettem a hűtőbe egy éjszakára), majd szaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kolbásszal díszítjük.
  5. 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17628
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Ajánló

Italkorcsolya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle pogácsareceptet próbáltam már, különböző ízesítésekkel, az Anyutól örökölt  alapreceptet variálva. Éva barátnőm tette a bogarat a fülembe ezzel a pogival.:-) Megsütöttem, és isteni illatok terjengtek a konyhában. Ebből az adagból 35 db pogácsa készült. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...