r
Nosalty Logó

Kolbászos kölesfasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
DiaNatura
Kolbászos kölesfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2541.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben, 3 ek olaj hozzáadásával puhára pároljuk. Kevergetni nem kell, hogy ne legyen ragacsos!
  2. A kölest hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A kolbászkarikákat késes aprítógépbe tesszük és nagyon apróra, forgácsosraaprítjuk, majd a köleshez keverjük.
  4. A tojást kissé felverjük, majd a kolbásszal elkevert köleshez keverjük.
  5. Kiolajozott formába simítjuk és sütőben, 180 fokon 15-20 percalatt megsütjük.
  6. Forrón tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3113
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A kolbász kiválóan ízesíti a semleges ízű kölest. Nem kell sok bele, mert a karakteres íz akkor is érvényesül, ha csak "mutatóba" jut a kolbászból. Aki elkészíti, javaslom, hogy mielőtt a tojás belekerül, kóstolja meg az ízesített kölest és tegyen bele kedve szerint hagymát, borsót, zöldfűszereket is, mert ez egy nagyon jó kis fasírtalap! Ha van kész kölesünk, abból villámgyorsan elkészíthető egészséges vacsora!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...