r
Nosalty Logó

Kókusztejes mákosguba vanília sodóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kókusztejes mákosguba vanília sodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gubához

A vanília sodóhoz

951
Kalória
22.7g
Fehérje
104.4g
Szénhidrátok
50.2g
Zsír
97.8g
Víz
236.4g
Koleszterin
7.8g
Rost
62.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 5700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A gubához

A vanília sodóhoz

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11975.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4855 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1026 mg
  • Foszfor
    3121 mg
  • Nátrium
    2660 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.5 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 5700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A gubához

  1. A kifliket felkarikázzuk (6-8 db), és egy vajjal kikent mély tálba tesszük.
  2. Fél liter kókusztejet, és fél liter 2,8% tejet, 40 g vajjal, 3 tojássárgájával és a vaníliával (ha megengedhetjük, használjuk vanília rudat, de helyettesíthetjük vanília aromával is) egy edényben felforraljuk.
  3. A kifliket megforgatjuk a felforralt és ízesített tejben, ha szaftosabban szeretjük, meglocsolhatjuk még a tetejét 2-3 kanállal.
  4. A mákot megdaráljuk a porcukorral együtt, és a tejbe áztatott kifliket megszórjuk mákkal.
  5. A kész gubát egy tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megpirítjuk.
  6. Végül elkészítjük a vaníliasodót: 3 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel, a vanília kivonattal. Lassan felengedjük 5 dl tejjel, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve krémmé főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy baráti beszélgetés során gyerekkorunk kedvenc, és persze ma már vicces történetei jöttek szóba. Ebből az “időutazásból” természetesen nem maradhatott ki az iskolai menza nosztalgikus megemlítése sem. Így jött az ötlet, hogy a klasszikus vasárnapi húsleves+rántott hús menü helyett, a régi iskolai menzák hangulatát idéző ételsort állítok össze, de azért, hogy valami csavar mégis legyen a történetben, ezen ételeket a mai kornak megfelelően, kicsit “újratöltve” (by Matrix) készítettem el. Az ebéd konyakos meggyleves és kókusztejes mákosguba, vanília sodóval lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!