r
Nosalty Logó

Kókuszos-fehércsokoládés hatlapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Kókuszos-fehércsokoládés hatlapos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 8354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tészta

A krém

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    462.4 g
  • Telített zsírsav
    302 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.4 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2585 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 8354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.
  2. A szalalkálit feloldjuk a tejfölben, a tojásokkal együtt a tésztához adjuk.
  3. Összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
  4. Majd 6 egyforma részre osztjuk, és kb. 20x30 cm-es lapokat nyújtunk, amiket sütőlapon, 190°-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütünk.

A krém

  1. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  2. A krémhez a lisztet a tej 1/3 részével csomómentesre keverjük.
  3. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csomómentes pépet, a kókuszreszeléket. Sűrű krémmé főzzük.
  4. Már nem forró, de még nem is langyos állapotban belekeverjük a vajat.
  5. A már kihűlt krémet egymásra rétegezzük a megsütött, kihűlt lapokkal.

A tetejére

  1. Az összeállított tészta tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokoládét kenünk, majd ha megszilárdult, szintén vízgőz felett olvasztott csokoládét csorgatunk.
  2. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 48 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 8686
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-fehércsokoládés hatlapos
A konyha világa 70 recept

Kicsit időigényes sütemény, de érdemes vele bíbelődni, mert egy kiadós és nagyon finom sütemény a végeredmény.

Hozzávalók

A tészta

A krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...