r
Nosalty Logó

Kockás torta ahogy fzizu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockás torta ahogy fzizu készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A bevonathoz

Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A bevonathoz

Összesen 2777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A bevonathoz

Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4435.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 2777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük 7 kanál cukorral, majd váltakozva beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a fehérjét. Végül beletesszük az aromát.
  3. Három felé vesszük a tésztát, és az egyiket sárgán hagyjuk, a másodikat pár csepp piros, a harmadikat kék ételfestékkel színezzük.
  4. Egyenként előmelegített sütőben megsütjük. Ez a mennyiség a megadott formában magas tortát eredményez, nagyobb formában alacsonyabb lesz.
  5. Keresünk egy tálat, kiszúrót, ami a formánknál kisebb, majd még egyet, ami még kisebb, én egy műanyag tálat, és egy poharat használtam. Kiszúrjuk mindhárom piskótát, így kapunk egy nagy gyűrűt, egy kisebbet és egy közepeset.
  6. Ellentétes színekkel kipótoljuk a gyűrűk helyét, így újra egy kerek piskótalapot kapunk, ami három színből áll össze. Megkenjük őket lekvárral, és egymásra illesztjük.
  7. Főzünk egy pudingot a maradék cukorral, ezzel körbekenjük a tésztát. Csokimázzal bevonjuk, és díszítjük tetszés szerint. Szeleteléskor kiadja a kockákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4198
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy videómegosztón láttam az elkészítési technikát. Kiváncsiságból másnap kipróbáltam. Ez a torta a látványra összpontosít, íze egy lekváros piskótáé, amit én citrom aromával dobtam fel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...