r
Nosalty Logó

Klasszikus szerb gyuvecs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Klasszikus szerb gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4824 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    4173 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    2060 micro
Összesen 2772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    820 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az edényt lanyos vízben, 1 órát áztatjuk. A tarját megtisztítjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A cseréptálat kikenjük vajjal vagy bármilyen zsiradékkal, és már kezdhetjük is a rétegezést.
  3. Alulra fektetjük a hagymát, erre jön a paradicsom fele, majd fél bögre rizs.
  4. A következő réteg a paprikáé, utána jöhet tarja, szépen egyenletesen elosztva. Ha nem fűszereztük előre az alapanyagokat, akkor minden réteg után sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  5. A tarjára helyezzük a paprika másik felét, majd a fennmaradó rizst, és végül a paradicsomot.
  6. A tejföllel zárjuk a sort, jó vastagon kenjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. Lefedjük, kb. 60 percig 180 fokon sütjük, majd fedő nélkül még legalább 20-30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 78725
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés munka és mosogatnivaló, viszont tartalmas étel, amivel az egész család jóllakik? Igen, létezik! Ez a szerb gyuvecs!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...