r
Nosalty Logó

Klasszikus francia krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Koronás Cukor
Klasszikus francia krémes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejéhez

470
Kalória
8.1g
Fehérje
54.9g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
40.5g
Víz
112.5g
Koleszterin
583.3mg
Rost
37.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 5643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    287.1 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4285.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 5643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd irány a sütő, 200 fok, 10-15 perc.

A vaníliás krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.
  2. A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk, simára dolgozzuk, és lehúzzuk a tűzről.
  3. A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.
  4. Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.

A habhoz

  1. Egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és gyors, határozott mozdulatokkal elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.

A tetejéhez

  1. Egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.
  2. Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat.
  3. Hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát, majd fogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Leveles tészta, könnyű habos krém, karamellás tető. Igen, ez a francia krémes, amit egyszer mindenképp otthon is el kell készíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!