Klasszikus francia krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
23g leveles tészta85 kcal
A vaníliás krémhez
-
21g cukor81 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g tej47 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
8 kcal
A habhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
2g habfixáló8 kcal
A tetejéhez
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
A vaníliás krémhez
-
250g cukor968 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
24g vaníliás cukor93 kcal
A habhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
25g habfixáló94 kcal
A tetejéhez
Összesen
5643
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
10.5g leveles tészta39 kcal
A vaníliás krémhez
-
9.5g cukor37 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
38.2g tej21 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
A habhoz
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A tetejéhez
-
1.9g tej1 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
470
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 97.3 g
Zsír
-
Összesen 287.1 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4285.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1685 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 1531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659 g
-
Cukor 455 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 486.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1944 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 1915 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 998 micro
Összesen
5643
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
217
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag leveles tészta
A vaníliás krémhez
-
250 g cukor
-
4 db tojás
-
1 l tej
-
130 g finomliszt
-
24 g vaníliás cukor
A habhoz
-
5 dl habtejszín
-
1 ek porcukor
-
25 g habfixáló
A tetejéhez
-
0.5 dl tej
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
100 g porcukor
-
35 g vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd irány a sütő, 200 fok, 10-15 perc.
A vaníliás krémhez
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.
- A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk, simára dolgozzuk, és lehúzzuk a tűzről.
- A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.
- Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.
A habhoz
- Egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és gyors, határozott mozdulatokkal elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.
A tetejéhez
- Egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.
- Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat.
- Hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát, majd fogyasztjuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 33557
- Feltöltés dátuma: 2017. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Koronás Cukor
22 recept
Leveles tészta, könnyű habos krém, karamellás tető. Igen, ez a francia krémes, amit egyszer mindenképp otthon is el kell készíteni!