Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g királyrák168 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1200g királyrák1008 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73.6g királyrák62 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
20.9g citrom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2412.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 1673 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 198 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14477.4 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 438 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 2681 mg
-
Nátrium 10039 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
2 db citrom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy lábosban vizet forralunk.
- A hagymát hosszában 4-6 felé vágjuk.
- 1 db cirtomot 4-felé vágunk.
- A vízbe tesszük a hagymát, citromot, sót és a borsot.
- Főzük a hagymát a fűszeres vízben kb. 15 percig. (Rotyogástól számított 15-perc)
- Ekkor beletesszük a kifagyasztottkirályrákot, és lenyomjuk egy fakanállal, így a fűszeres lé bekerül a rák páncélja alá.
- 5 percig hagyjuk így a forró vízben nem tovább. Gyorsan kivesszük, és a nagyon forró grillre helyezzük. Az így felhalmozódott fűszeres folyadék a forró grillen kuktaszerűen puhítja a rákhúst.
- Ugyanígy járunk el a japán óriás tengeri pókkal.
- Főzzük 5 percig, és a forró grillen egy másik 4-7 percig.
- Citrommal meglocsoljuk, melegen tálaljuk. Van aki olvasztott fűszeres vajba mártogatva szereti.
- A fűszereket lehet variálni, amit a vízbe teszünk attól függően, hogy milyen ízhatást szeretnénk elérni.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 11131
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Ajánló
Ide fogalmam sincs, hogy mit írjak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A férjem kedvenc étele a japán óriás tengeri pók, így ezt is megcsinálom, ha arról van szó. A szerelem csodákra képes.:)) A királyrák húsa is nagyon finom meg érdekes biológiai órát lehet vele tartani. Egyben van előre főzve, csak a csápokban-lábokban van ehető hús meg ahol a lábak a teshez kapcsolódnak. A többi része ehetetlen. Fogalmam sincs arról, hogy a profik, hogy főzik, mi csak előre főzött lefagyasztottat vettünk eddig. Ezért is találtam ki ezt a változatott. Így a húsa nem olyan íztelen a sok főzés-fagyasztás-tárolás-fagyasztás stb. után. A fűszeres víz valamelyest ízesíti, de azért nem szabad teljesen elvenni a természetes ízét. A forró grillezés a gőz felpuhítja, és jól átjárja a húst. A gyerekek is szeretik a pók lábat sokszor ettek már, de aztán következett a királyrák.... Mi szépen kinyitottuk a királyrákot a gyerekekkel, megvizsgáltuk a belsejét, amit itt és most inkább nem ecsetelnék. Az egyik gyermekemnek a gyorma fordult fel tőle (tanulság: ne keverjük az ételeket abból semmi jó nem származik), a másik meg megesküdött, hogy innen kezdve húst nem eszik.:) Nem értem miért volt ekkora hű-hó a rákkal. Szerintem a királyrák húsa finomabb (de ez csak személyes vélemény) nem rosszabb a szétszedése mint egy csirkéjé. A húsát sokféle képpen el lehet készíteni. Érdekes vacsora volt mit ne mondjak...:)