r
Nosalty Logó

Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

182
Kalória
37.1g
Fehérje
4.1g
Szénhidrátok
1.3g
Zsír
198g
Víz
84g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 182 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14477.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    10039 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1093 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban vizet forralunk.
  2. A hagymát hosszában 4-6 felé vágjuk.
  3. 1 db cirtomot 4-felé vágunk.
  4. A vízbe tesszük a hagymát, citromot, sót és a borsot.
  5. Főzük a hagymát a fűszeres vízben kb. 15 percig. (Rotyogástól számított 15-perc)
  6. Ekkor beletesszük a kifagyasztottkirályrákot, és lenyomjuk egy fakanállal, így a fűszeres lé bekerül a rák páncélja alá.
  7. 5 percig hagyjuk így a forró vízben nem tovább. Gyorsan kivesszük, és a nagyon forró grillre helyezzük. Az így felhalmozódott fűszeres folyadék a forró grillen kuktaszerűen puhítja a rákhúst.
  8. Ugyanígy járunk el a japán óriás tengeri pókkal.
  9. Főzzük 5 percig, és a forró grillen egy másik 4-7 percig.
  10. Citrommal meglocsoljuk, melegen tálaljuk. Van aki olvasztott fűszeres vajba mártogatva szereti.
  11. A fűszereket lehet variálni, amit a vízbe teszünk attól függően, hogy milyen ízhatást szeretnénk elérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 5 perc

A férjem kedvenc étele a japán óriás tengeri pók, így ezt is megcsinálom, ha arról van szó. A szerelem csodákra képes.:)) A királyrák húsa is nagyon finom meg érdekes biológiai órát lehet vele tartani. Egyben van előre főzve, csak a csápokban-lábokban van ehető hús meg ahol a lábak a teshez kapcsolódnak. A többi része ehetetlen. Fogalmam sincs arról, hogy a profik, hogy főzik, mi csak előre főzött lefagyasztottat vettünk eddig. Ezért is találtam ki ezt a változatott. Így a húsa nem olyan íztelen a sok főzés-fagyasztás-tárolás-fagyasztás stb. után. A fűszeres víz valamelyest ízesíti, de azért nem szabad teljesen elvenni a természetes ízét. A forró grillezés a gőz felpuhítja, és jól átjárja a húst. A gyerekek is szeretik a pók lábat sokszor ettek már, de aztán következett a királyrák.... Mi szépen kinyitottuk a királyrákot a gyerekekkel, megvizsgáltuk a belsejét, amit itt és most inkább nem ecsetelnék. Az egyik gyermekemnek a gyorma fordult fel tőle (tanulság: ne keverjük az ételeket abból semmi jó nem származik), a másik meg megesküdött, hogy innen kezdve húst nem eszik.:) Nem értem miért volt ekkora hű-hó a rákkal. Szerintem a királyrák húsa finomabb (de ez csak személyes vélemény) nem rosszabb a szétszedése mint egy csirkéjé. A húsát sokféle képpen el lehet készíteni. Érdekes vacsora volt mit ne mondjak...:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!