r
Nosalty Logó

Kimochi tofu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
lac
Kimochi tofu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11064.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4178 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    5034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a gyömbért julienre, a fokhagymát a lehető legapróbbra és az újhagyma zöldjét vékony karikákra. Vágjuk fel a tofut 1,5-2 cm vastag csíkokra és itassuk le a tofuról a vizet konyhai törlőpapírral úgy, hogy belecsavarjuk és kinyomkodjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  2. Forgassuk bele a tofut a keményítőbe, majd süssük meg serpenyőben 3 ek forró olajban, pár percenként megforgatva, amíg minden oldala aranysárga színt nem kap. Vegyük ki az olajból és tegyük félre.
  3. A serpenyőben maradt olajat alaposan forrósítsuk fel és ügyeljünk rá, hogy végig forró legyen, így az egész sütés nem tart tovább 2-3 percnél.
  4. A forró olajon futtassuk meg a gyömbért és a fokhagymát folyamatosan keverve, amíg a gyömbér elszíneződik, és rögtön tegyük hozzá a vajat. Ha friss vöröshagymát használunk, most tegyük bele és forgassuk fél percig.
  5. Ha a vaj elolvadt, öntsük hozzá a szakét és keverjük el. Öntsük hozzá a teriyaki szószt és a csili pasztát és keverjük el. Tegyük bele a félretett tofut és alaposan forgassuk bele, hogy a szósz mindenhol bevonja.
  6. Ha a mártás besűrűsödött és nem sok folyadék maradt, tegyük hozzá az újhagyma zöld felét és forgassuk bele, ezután azonnal vegyük le a tűzről. Tálaláskor szórjuk meg az újhagymazöld másik felével és a pirított vöröshagymával.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 651
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 17.

Ajánló

Rizzsel érdemes fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept ihletője Hiroyuki Terada mesterséf.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...