r
Nosalty Logó

Kimochi tofu

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
lac
Kimochi tofu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

410
Kalória
27.7g
Fehérje
22.5g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
151.1g
Víz
7.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 410 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11064.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4178 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    5034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a gyömbért julienre, a fokhagymát a lehető legapróbbra és az újhagyma zöldjét vékony karikákra. Vágjuk fel a tofut 1,5-2 cm vastag csíkokra és itassuk le a tofuról a vizet konyhai törlőpapírral úgy, hogy belecsavarjuk és kinyomkodjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  2. Forgassuk bele a tofut a keményítőbe, majd süssük meg serpenyőben 3 ek forró olajban, pár percenként megforgatva, amíg minden oldala aranysárga színt nem kap. Vegyük ki az olajból és tegyük félre.
  3. A serpenyőben maradt olajat alaposan forrósítsuk fel és ügyeljünk rá, hogy végig forró legyen, így az egész sütés nem tart tovább 2-3 percnél.
  4. A forró olajon futtassuk meg a gyömbért és a fokhagymát folyamatosan keverve, amíg a gyömbér elszíneződik, és rögtön tegyük hozzá a vajat. Ha friss vöröshagymát használunk, most tegyük bele és forgassuk fél percig.
  5. Ha a vaj elolvadt, öntsük hozzá a szakét és keverjük el. Öntsük hozzá a teriyaki szószt és a csili pasztát és keverjük el. Tegyük bele a félretett tofut és alaposan forgassuk bele, hogy a szósz mindenhol bevonja.
  6. Ha a mártás besűrűsödött és nem sok folyadék maradt, tegyük hozzá az újhagyma zöld felét és forgassuk bele, ezután azonnal vegyük le a tűzről. Tálaláskor szórjuk meg az újhagymazöld másik felével és a pirított vöröshagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Főzés módja: wok

A recept ihletője Hiroyuki Terada mesterséf.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!