r
Nosalty Logó

Kijevi rolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Kijevi rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1835 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 7337 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1835 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    603.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8218.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    4351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1766 micro
Összesen 7337 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket fólia alatt klopfoljuk ki vékonyra, ügyeljünk rá, hogy ne szakadjon ki sehol.
  2. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  3. Készítsük el a fűszeres vajat. Először is a vajat hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletűre (ne tegyük mikróba, ne melegítsük, mert kicsapódik, utána már használhatatlan). A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk finomra, a sajtot pedig reszeljük le. A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, és a reszelt sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
  4. Készítsük el a roládokat is. A kiterített hússzeletre fektessünk 2 szelet sonkát, majd kb. 2 diónyi fűszeres vajat. Az oldalát behajtva tekerjük fel, majd rögzítsük hústűvel, illetve ennek hiányában fogpiszkálókkal. Ügyeljünk a megfelelő lezárásra, máskülönben a vaj kifolyik sütéskor. Ugyanígy járjunk el a többi hússzelet esetében is, végül panírozzuk őket.
  5. Közepes lángon hevítsük fel az olajat, és lassan süssük aranybarnára a roládokat.
  6. Tálaláskor vágjuk rézsútosan félbe.
  • Receptkönyvben: 588
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 59367
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 04.

Ajánló

Párolt rizzsel és házi savanyúsággal tálaltam, de lényegében bármely a bundázott húsokhoz szokványos köretet választhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi rolád
Kornél 167 recept

Ki ne evett volna már kijevi jércemellet (legtöbbször csirkemellből ugyan) legalább egyszer életében? Nos, az én feleségem egyike azoknak, akik a sorból kimaradtak. Igaz csak mostanáig... Szakítani próbáltam a hagyományos recepttel, miszerint a vastag szelet húsba zsebet vágunk, majd abba töltjük bele a fűszeres vajat, és elkészítettem rolád formában. Őszintén szólva volt némi kételyem abban a vonatkozásban, hogy a fűszeres vaj valóban nem folyik-e ki, de sikerült megfelelően zárnom a roládokat, így ez nem történt meg. A sonka sincs benne az eredeti receptben, miután volt néhány szelet a hűtőben, belekerült az is. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel különösen azért, mert a gyerekek is jóízűen falatoztak belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...