Kijevi rolád
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
150g pulykamell236 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
600g pulykamell942 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
32.2g pulykamell51 kcal
-
5.4g vaj38 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
10.7g sonka15 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8g zsemlemorzsa32 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.8g napraforgó olaj202 kcal
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 150.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.7 g
Zsír
-
Összesen 603.3 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 250 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 174 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8218.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 1144 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 2122 mg
-
Nátrium 4351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 606.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1261 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 179 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 1151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1324 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1766 micro
- 14% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hússzeleteket fólia alatt klopfoljuk ki vékonyra, ügyeljünk rá, hogy ne szakadjon ki sehol.
- A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
- Készítsük el a fűszeres vajat. Először is a vajat hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletűre (ne tegyük mikróba, ne melegítsük, mert kicsapódik, utána már használhatatlan). A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk finomra, a sajtot pedig reszeljük le. A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, és a reszelt sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
- Készítsük el a roládokat is. A kiterített hússzeletre fektessünk 2 szelet sonkát, majd kb. 2 diónyi fűszeres vajat. Az oldalát behajtva tekerjük fel, majd rögzítsük hústűvel, illetve ennek hiányában fogpiszkálókkal. Ügyeljünk a megfelelő lezárásra, máskülönben a vaj kifolyik sütéskor. Ugyanígy járjunk el a többi hússzelet esetében is, végül panírozzuk őket.
- Közepes lángon hevítsük fel az olajat, és lassan süssük aranybarnára a roládokat.
- Tálaláskor vágjuk rézsútosan félbe.
- Receptkönyvben: 588
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 59367
- Feltöltés dátuma: 2010. december 04.
Ajánló
Párolt rizzsel és házi savanyúsággal tálaltam, de lényegében bármely a bundázott húsokhoz szokványos köretet választhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ki ne evett volna már kijevi jércemellet (legtöbbször csirkemellből ugyan) legalább egyszer életében? Nos, az én feleségem egyike azoknak, akik a sorból kimaradtak. Igaz csak mostanáig... Szakítani próbáltam a hagyományos recepttel, miszerint a vastag szelet húsba zsebet vágunk, majd abba töltjük bele a fűszeres vajat, és elkészítettem rolád formában. Őszintén szólva volt némi kételyem abban a vonatkozásban, hogy a fűszeres vaj valóban nem folyik-e ki, de sikerült megfelelően zárnom a roládokat, így ez nem történt meg. A sonka sincs benne az eredeti receptben, miután volt néhány szelet a hűtőben, belekerült az is. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel különösen azért, mert a gyerekek is jóízűen falatoztak belőle.