Key Lime Pie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dave
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
Összesen
857
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
Összesen
5150
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
857
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.3 g
Zsír
-
Összesen 216.3 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6407.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1858 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1944 mg
-
Nátrium 2255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 699.2 g
-
Cukor 451 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 379.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1781 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 1134 mg
-
Retinol - A vitamin: 1754 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
5150
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük 175°C-ra előre.
- Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki.
- Tegyük a sütőbe 10 percre, majd kivéve hagyjuk kihűlni.
- A sűrített tejet, a lime levével és héjával kezdjük összekeverni robotgéppel, majd egyesével jól elkeverve adagoljuk hozzá a tojások sárgáit.
- Az így kapott tölteléket öntsük a pitetésztánkra, és tegyük vissza a sütőbe 15 percre.
- A megmaradt tojásfehérjét, és a kevés porcukrot kemény habbá verjük.
- A sütőből kivett piténk tetejére kenjük fel egyenletesen a habot. Tegyük vissza a sütőbe, de csak anyi időre, míg a hab teteje kicsit megpirul.
- Kihűlve azonnal fogyasztható, de ajánlott 6 órára a hűtőbe tenni.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 338
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 46956
- Feltöltés dátuma: 2009. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Dave
17 recept
Ez a desszert Florida Keys-ről származik, ahol nemzeti ételnek számít. Érdekes íze, nekem nagyon egyedivé teszi. És ráadásul igazán gyorsan el lehet készíteni. Én normál háztartási kekszet használok, amit húsklopfolóval kisebb-nagyobb darabokra török (ilyenkor nehezebb a pite peremét "felépíteni"), de az eredeti receptben darált graham keksz van.